Διευκρινιστική δήλωση Παρασκευόπουλου

paraskeuopoulos-630x420.jpg

Νίκος Παρασκευόπουλος ΕUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του περί δυνατότητας λειτουργίας της Χρυσής Αυγής μέσα στα δημοκρατικά πλαίσια που ορίζει το Σύνταγμα, αργά το βράδυ της Κυριακής, εξέδωσε διευκρινιστική δήλωση αναφέροντας:

Νόμιζα ότι η προσήλωσή μου στα ανθρώπινα δικαιώματα και στις δημοκρατικές αξίες θα απέτρεπε τις παρερμηνείες μιας απλής δήλωσής μου. 
Αφού όμως, όπως φαίνεται, αυτό χρειάζεται διευκρινίζω: Πιστεύω, ότι κάθε ανθρώπινο ον, έχει δικαίωμα να αλλάξει στο μέλλον στάση. 
Η φασιστική ιδεολογία δεν είναι θέμα αναλλοίωτου αίματος ή γονιδίων, αλλά κοινωνικοπολιτικό μόρφωμα, που σαγηνεύει αρκετούς. 
Η δήλωσή μου πάντως καθόλου δεν αναφέρεται στο παρελθόν, στα πεπραγμένα μιας ομάδας που εμφορείται από ναζιστική ιδεολογία, ούτε στα εγκλήματα μελών της που λογοδοτούν ενώπιον της Δικαιοσύνης.  Η ιστορία δεν ξεπλένεται.

Επίσης, ο Νίκος Παρασκευόπουλος, σε δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.» αν πράγματι η άποψή του είναι ότι μπορεί να «αλλάξει» η Χρυσή Αυγή, απάντησε: «Κάθε άνθρωπος ατομικά έχει το δικαίωμα να αλλάξει, να μεταμεληθεί. Ο ναζισμός δεν είναι γονιδιακός και όποιος τελικά τον αρνηθεί και μετανιώσει για τις πράξεις του, τότε αυτό θα είναι κέρδος για τη δημοκρατία».