Διεθνές Μπούκερ

Δύο μυθιστορήματα από το Ισραήλ, ο «Ιούδας» του Αμος Οζ (εκδόσεις Καστανιώτης) και το «A Horse Walks Into a Bar» του Νταβίντ Γκρόσμαν, ένα από τη Γαλλία, η «Πυξίδα» του Ματιάς Ενάρ (εκδόσεις Στερέωμα), που ήδη έχει πάρει και το «Γκονκούρ», δύο από τις σκανδιναβικές χώρες, το «The Unseen» του Νορβηγού Ρόι Γιάκομπσεν και το «Mirror, Shoulder, Signal» του Δανού Ντόρτε Νορς, κι ένα από την Αργεντινή, το «Fever Dream» της Σαμάντα Σεμπλίν, συμπληρώνουν τη βραχεία λίστα του βραβείου Man Booker International, που ανακοινώθηκε χθες βράδυ στο Λονδίνο. Υποψήφιοι είναι όχι μόνον οι συγγραφείς αλλά και οι μεταφραστές τους στα αγγλικά. Απονομή στις 14 Ιουνίου.

Β. ΓΕΩΡΓ.

Οντισιόν στο ΚΘΒΕ

Οντισιόν οργανώνει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος για το έργο «Ντα» του Χιου Λέοναρντ για τη σεζόν 2017-2018. Οι επαγγελματίες ηθοποιοί που ενδιαφέρονται πρέπει να αποστείλουν έως τις 14 Μαΐου ηλεκτρονικά στο e-mail audition@ntng.gr βιογραφικό και φωτογραφία, με την ένδειξη στο ΘΕΜΑ «Ντα».

Ο σκηνοθέτης Δημοσθένης Παπαδόπουλος επιθυμεί να συναντήσει γυναίκες, σκηνικής ηλικίας 20-25 και 50-60 και άντρες σκηνικής ηλικίας 18-20 και 45-50 χρόνων. Οσοι επιλεγούν για την ακρόαση, θα ενημερωθούν αποκλειστικά μέσω e-mail.

Ε.Μ.

Μπρους κατά Τραμπ

 Μπρους Σπρίνγκστιν

Αν δεν το έκανε, θα έσκαγε. Ο Μπρους Σπρίνγκστιν έγραψε τελικά ένα τραγούδι γεμάτο με όλη του την απέχθεια για τον Ντόναλντ Τραμπ. Εχει τίτλο «That's What Makes Us Great» και το έφτιαξε μαζί με τον αρχηγό των Houserockers, Τζο Γκροσέκι.

Οι στίχοι είναι μαχαιριά για τον Αμερικανό πρόεδρο: «Μη μου λες ψέματα και τα πουλάς σαν αλήθεια/ πέρασα αυτό τον δρόμο πριν /Και δεν ξαναγυρίζω, Μη μου καυχιέσαι/ Δεν διάβασες ποτέ ένα βιβλίο /Εγώ ποτέ δεν πίστεψα ένα μαλάκα και τους απατεώνες του».

Μ.Κ.