Δέσμευση Πουλάκη από το Ρέθυμνο για τους συμβασιούχους

poulakis_rethymno_symvasiouxoi.jpg

Συνάντηση Κώστα Πουλάκη με συμβασιούχους του Δήμου Ρεθύμνου Από τη συνάντηση του Κώστα Πουλάκη με συμβασιούχους του Δήμου Ρεθύμνου | Goodnet.gr

Τη δέσμευση ότι κανένας συμβασιούχος των Δήμων δε θα χάσει τα δεδουλευμένα του, παρά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ανέλαβε το Σάββατο από το Ρέθυμνο ο γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστας Πουλάκης στο πλαίσιο της ανοιχτής εκδήλωσης συζήτησης με θέμα την «Παρουσίαση της πρότασης αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για τη τοπική αυτοδιοίκηση».

Την εκδήλωση διοργάνωσε στο Σπίτι του Πολιτισμού η Ν.Ε Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ το "παρών" έδωσε και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Στο ίδιο σημείο βρέθηκαν για να διαμαρτυρηθούν συμβασιούχοι του δήμου Ρεθύμνου στον τομέα της καθαριότητας  εκφράζοντας την αγωνία τους καθώς 48 οικογένειες, όπως τόνισαν, κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωπες με την ανεργία. Ο κος Πουλάκης δεσμεύτηκε ότι οι συμβασιούχοι δεν θα χάσουν τα χρήματα από τα δεδουλευμένα τους και ανέφερε πως η πολιτική βούληση έχει φανεί την τελευταία διετία μέσα από τις διαρκείς παρατάσεις των συμβάσεων.

Παράλληλα τόνισε πως αναμένεται η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συμβουλίου διότι το σκεπτικό της απόφασης έχει τη σημασία του όπως ανέφερε. Αυτό θα καθορίσει άλλωστε όπως ανέφερε τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις "που θα είναι όσο το δυνατόν υπέρ των εργαζομένων".

Για το θέμα πάντως παραμένει ανησυχία στο σύνολο της Αυτοδιοίκησης ενώ πριν λίγες μέρες το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου προανήγγειλε νέες κινητοποιήσεις εφόσον δε βρεθεί άμεσα λύση.