Εγκαινιάστηκε τον Μάρτιο του 1988 από τη Μελίνα Μερκούρη και αποτελεί το τελευταίο «καμάρι» του Λυκείου Ελληνίδων που ιδρύθηκε στα τέλη του 1910 από...
Το κτιριακό συγκρότημα δεσπόζει στη διασταύρωση της λεωφόρου Οθωνος και Αμαλίας με την Τριών Ναυάρχων και είναι είναι μία από τις σταφιδαποθήκες που συνδέονται με τη χρυσή εποχή της Πάτρας.
Προ ημερών, μια ομάδα «αντιεξουσιαστών» πραγματοποίησε επιδρομή στην πολυκατοικία στην οποία ζει ο δημοσιογράφος Αρης Πορτοσάλτε, που όμως απουσίαζε την ώρα εκείνη.
Το αρχοντικό ήταν το μεγαλύτερο της τότε μικρής Αθήνας, αφού διέθετε δέκα δωμάτια, δύο σαλόνια, ένα μαγειρείο, πέντε αποθήκες, τρία πηγάδια, υπόγειο και αυλή, σύμφωνα με τον Αλ. Παπαγεωργίου-Βενετά.
Η Παλιά Πόλη της Ξάνθης, που απλώνεται σε περίπου 380 στρέμματα, είναι στην ουσία ένα ανοιχτό μουσείο που αποτυπώνει με ιδιαίτερο τρόπο την ιστορία της πολυπολιτισμικής θρακιώτικης πόλης.
Υπεραστικό Μέγαρο Αθηνών του ΟΤΕ: Αποτελείται από δύο αταίριαστα κτίρια, παρόλο που σχεδιάστηκαν από τον ίδιο αρχιτέκτονα. Το πρώτο ολοκληρώθηκε το 1950. Το δεύτερο, είναι έργο του 1965.
Δημιουργήθηκε χάρη στη γενναιότητα των επιζώντων της μεγαλύτερης γερμανικής θηριωδίας, που έκαναν το μουσείο υπόθεση ζωής και διέθεσαν πολύτιμα απομεινάρια των εκτελεσθέντων συγγενών τους.
Η Αγγλικανική Εκκλησία είναι μια διακριτική παρουσία, αφού διατηρεί τα επιβλητικά χαρακτηριστικά της γοτθικής αρχιτεκτονικής αλλά σε πιο ήπια εκδοχή για να προσαρμοστεί στην κλίμακα της Αθήνας.
Το διατηρητέο κτίριο στην οδό Πλουτάρχου έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στην πολύτιμη παρακαταθήκη του κορυφαίου ζωγράφου Γ. Τσαρούχη και μάλιστα χωρίς να χρειάζεται πιστοποιητικό... γνησιότητας.
Ο αρχαιοελληνικός ναός στο φράγμα του Μαραθώνα συμβολίζει τη νίκη της τεχνικής επί της λειψυδρίας, διαχρονικό πρόβλημα της πρωτεύουσας που σύμφωνα με τη μυθολογία, συνδεόταν με την τιμωρία του Ποσειδώνα στους...
Το ολόλευκο μάρμαρο Διονύσου της πρόσοψης και οι διακριτικοί υαλοπίνακες αποδεικνύεται ότι δεν είναι αρκετά για να αντισταθμίσουν την πρώτη εικόνα από το κτίριο του Μεγάρου Μουσικής.
Εχει δικαίωμα η Σύγκλητος ενός ανώτατου ιδρύματος να παρακάμπτει την ιστορία και να προχωρά στην αξιοποίηση ενός περιουσιακού στοιχείου του; Οχι, αποφαίνεται η πλειοψηφία μιας ολόκληρης πόλης.
Το συγκρότημα, που παραμένει έως σήμερα γνωστό ως ΠΙΚΠΑ Βούλας, παρότι έχει αλλάξει η ονομασία κατασκευάστηκε την περίοδο 1937-1939 και ενσωματώνει όλη την αγάπη του Τζελέπη για τα παιδιά.