Το μεγαλύτερο παγόβουνο της γης αποκολλήθηκε από την Ανταρκτική
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος ανακοίνωσε ότι πρόκειται για κομμάτι πάγου μεγέθους 4.320 τ.χ. που έσπασε στη δυτική πλευρά του Ronne Ice Shelf στη Θάλασσα Weddell.
Ελαττωματικά πλοία-ψυγεία απειλούν τη ζωή στην Ανταρκτική
Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα την αποκαλυπτική έρευνα του Bαλκανικού Δικτύου Ερευνητικής Δημοσιογραφίας για την απειλή των νερών της Ανταρκτικής από τα φορτηγά-ψυγεία πλοία των αδελφών Πάνου...
Οι πάγοι της Γης εξαφανίζονται με ρυθμό άνω των 1,3 τρισ. τόνων ετησίως
Ο ρυθμός εξαφάνισης των πάγων στον πλανήτη Γη επιταχύνεται, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, καθώς εκτιμάται ότι η Γη έχασε συνολικά 28 τρισ. τόνους πάγου μεταξύ 1994 και 2017. Σημαντική η απειλή για τα...
Αυτό έλειπε από την Ανταρκτική: ένα μεγάλο αεροδρόμιο
Αυτό σχεδιάζει να φτιάξει η Αυστραλία: το μεγαλύτερο έργο υποδομών στη μεγαλύτερη ζώνη άγριας φύσης στον κόσμο, που μπορεί να αυξήσει το «αποτύπωμα» του ανθρώπου στην Ανταρκτική κατά 40%.
Παγόβουνο τεραστίων διαστάσεων «απειλεί» νησί στον Νότιο Ατλαντικό
Ένα απομακρυσμένο νησί στον Νότιο Ατλαντικό (Νότια Γεωργία) όπου ζουν εκατομμύρια πιγκουίνοι, σε ένα παρθένο περιβάλλον με ελάχιστους ανθρώπους, «απειλείται» από το μεγαλύτερο παγόβουνο του κόσμου που...
Εχοντας αναλύσει φωτογραφίες και δεδομένα από τους δορυφόρους, Βρετανοί επιστημόνες δηλώνουν ότι δεν έχουν πλέον αμφιβολίες πώς για το φαινόμενο ευθύνεται η υπερθέρμανση του πλανήτη.
Πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου ανέβηκε η θερμοκρασία στην Ανταρκτική καταγράφοντας ιστορικά ψηλά επίπεδα και εντείνοντας τις ανησυχίες των επιστημόνων.
Η πιο θερμή μέρα της Ανταρκτικής από το 1961 η χθεσινή
Όλο και πιο εμφανή κάνει την παρουσία της η κλιματική αλλαγή, με ένα από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της την αύξηση της θερμοκρασίας, να καταγράφει όλο και νέα ρεκόρ.
Κινητικά γλυπτά, βιντεοεγκαταστάσεις και φωτογραφίες της Georgie Friedman αναδεικνύουν, σε μια έκθεση στο Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης, τα ευαίσθητα τοπία της Ανταρκτικής Χερσονήσου.
Η μάζα των πάγων που χάνονται από την Ανταρκτική κάθε χρόνο και καταλήγουν στη θάλασσα, έχει εμφανίσει αύξηση κατά έξι περίπου φορές από το 1979 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών και Ολλανδών...