Η Κολομβία έχασε προχθές στα πέναλτι από την Αγγλία (4-3 στη «ρωσική ρουλέτα», 1-1 ο κανονικός αγώνας και η παράταση), όμως ο αρχηγός της, Ρανταμέλ Φαλκάο, δεν ήθελε να σχολιάσει τίποτε άλλο παρά τον διαιτητή Μαρκ Γκάιγκερ. Και, όταν βρέθηκε μπροστά στα μικρόφωνα, τα παράπονά του ήταν έντονα:
«Μου φαίνεται περίεργο που όρισαν έναν διαιτητή Αμερικανό, που μάλιστα είχε τιμωρηθεί από τη συνομοσπονδία του. Το μυαλό μου είναι γεμάτο υποψίες. Τα σφυρίγματά του ήταν μεροληπτικά. Σε περίπτωση αμφιβολίας, αποφάσιζε πάντα υπέρ της Αγγλίας. Είναι ντροπή που αυτός σφύριξε σε φάση των “16” ενός Μουντιάλ».
Η τιμωρία στην οποία αναφέρθηκε ο Φαλκάο ήταν εξάμηνη και είχε επιβληθεί στον Γκάιγκερ το 2015 από την Concacaf (ποδοσφαιρική συνομοσπονδία Βόρειας - Κεντρικής Αμερικής & Καραϊβικής) μετά τα αμφιλεγόμενα σφυρίγματά του στον ημιτελικό του Gold Cup μεταξύ Παναμά και Μεξικού. Ο συγκεκριμένος διαιτητής, μάλιστα, είχε κατηγορηθεί και από παίκτες του Μαρόκου στη φάση των ομίλων ότι είχε ζητήσει φανέλα του Κριστιάνο Ρονάλντο! Κάτι που η FIFA αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Ο Χοσέ Πέκερμαν ήταν πιο ψύχραιμος, αλλά και πάλι είχε παράπονα με τη διαιτησία: «Δεν ήταν εύκολο για τους ποδοσφαιριστές μου να παίξουν με τον συγκεκριμένο διαιτητή. Είχε κανείς διαρκώς την αίσθηση ότι θα σφυρίξει κάτι υπέρ της Αγγλίας, χωρίς να το σκεφθεί πολύ.
Πήρε πολλές παράδοξες αποφάσεις. Αυτό βέβαια δεν αφαιρεί αξία από την ομάδα της Αγγλίας που είναι πολύ καλή. Ομως και η Κολομβία έχει αποδείξει πως διαθέτει πολλές αρετές. Απλά μας έλειψε βάθος στην επίθεση».
Οταν ρωτήθηκε για το μέλλον του και αν θα παραμείνει στον πάγκο των «καφετέρος» τώρα που λήγει το συμβόλαιό του, απέφυγε να απαντήσει: «Η ήττα μάς πονάει πολύ. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες συζητήσεις», είπε.
Σχόλια
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας