• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 30.2°C / 34.3°C
  4 BF
  36%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.3°C / 36.0°C
  3 BF
  28%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  32°C 32.0°C / 34.8°C
  3 BF
  42%
 • Ιωάννινα
  Αραιές νεφώσεις
  32°C 31.6°C / 31.6°C
  3 BF
  29%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.9°C / 30.7°C
  3 BF
  39%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  33°C 30.7°C / 33.2°C
  2 BF
  31%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 28.4°C / 30.4°C
  3 BF
  24%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  34°C 33.5°C / 33.5°C
  3 BF
  31%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.4°C / 29.8°C
  4 BF
  45%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 28.5°C / 31.9°C
  4 BF
  37%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  28°C 28.4°C / 28.8°C
  4 BF
  51%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.5°C / 29.7°C
  2 BF
  42%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  32°C 31.9°C / 31.9°C
  4 BF
  55%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  34°C 31.8°C / 33.9°C
  4 BF
  26%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  31°C 30.6°C / 31.5°C
  2 BF
  41%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.8°C / 29.8°C
  5 BF
  51%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  33°C 31.0°C / 34.3°C
  2 BF
  22%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 29.3°C / 30.5°C
  3 BF
  54%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  32°C 31.4°C / 33.9°C
  3 BF
  42%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 30.2°C / 30.2°C
  0 BF
  39%
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Συνάντηση δημιουργών με την προσωρινή Επίτροπο ΑΕΠΙ

 • A-
 • A+

Στο υπουργείο πολιτισμού συναντήθηκαν με την Λυδία Κονιόρδου και την επίτροπο Μαριάνθη Βλάχου οι εκπρόσωποι του Σωματείου Συνθετών Στιχουργών «Το Μέτρον» και Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος ΣΩΜΣΕ. Ακολουθούν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Το Μέτρον

Χθες έγινε η συνάντηση στο υπουργείο πολιτισμού ανάμεσα στην υπουργό Κα Λυδία Κονιόρδου, την επίτροπο Κα Μαριάνθη Βλάχου και τους εκπροσώπους των σωματείων ΜΕΤΡΟΝ και ΣΩΜΣΕ. Το σωματείο Άσμα (παρά την ανακοίνωσή του εναντίον της υπουργού) εκπροσωπήθηκε από το νομικό του σύμβουλο κο Ζάννο.

Παρόντες ήταν και οι νομικοί σύμβουλοι της επιτρόπου, του υπουργείου και ο διευθυντής του γραφείου της υπουργού κος Πολίτης.

Ακολουθεί ενημέρωση για το τι συζητήθηκε και μια τοποθέτηση του σωματείου μας για τη διανομή.

Α) Ρωτήσαμε την Υπουργό για το πότε θα κατατεθεί ο νόμος στη βουλή. Η Κα Κονιόρδου μας εξήγησε ότι ο νόμος είναι έτοιμος και καθυστέρησε λόγω της διαδικασίας της αξιολόγησης. Σύντομα, μας είπε, θα κατατεθεί στη βουλή, αφού τον υπογράψουν τα συναρμόδια υπουργεία. Μας είπε ότι οποιαδήποτε αλλαγή σε άρθρα του, μπορεί να προκύψει πια στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων. Την ακούσαμε με προσοχή κι ελπίζουμε αυτή τη φορά να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα.

Β) Η επίτροπος Κα Βλάχου μας έκανε εκτενέστατη ενημέρωση για τα οικονομικά στοιχεία της ΑΕΠΙ. Θα τα συζητήσουμε σε συνέλευση του σωματείου μας. Η Κα επίτροπος μας παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτήν της επιστολής της ΑΕΠΙ προς τα μέλη. Κατά την δήλωση της η διανομή είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον χρησιμοποιηθούν όλα τα ταμειακά διαθέσιμα της εταιρείας. Ζήτησε την άποψη των σωματείων για αυτό το ζήτημα. Επιφυλαχτήκαμε να απαντήσουμε, διότι πρέπει πρώτα να ενημερώσουμε τα μέλη μας. Σε κάθε περίπτωση όμως ζητήσαμε να προσπαθήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι ώστε να γίνει μια κανονική διανομή, έστω και σε δυο δόσεις.

Το σωματείο μας, το ΜΕΤΡΟΝ, αισθάνεται δικαιωμένο απο τις εξελίξεις, τις οποίες δυστυχώς και προβλέψαμε εδώ και πολύ καιρό και προσπαθήσαμε να αποφύγουμε. Η νηφάλια και ξεκάθαρη υπέρ των συμφερόντων των δημιουργών στάση μας, ωστόσο, δεν εισακούστηκε από ένα κομμάτι των συναδέλφων μας, που διάλεξε διαδρομές και συμπεριφορές ακατανόητες, ακραία πολωτικές και καθόλου τεκμηριωμένες νομικά. Το δυσάρεστο αποτέλεσμα όλων των παραπάνω (μαζί και η σημαντική ευθύνη της Πολιτείας στην απαράδεκτη καθυστέρηση ψήφισης του νέου νόμου περι Πνευματικών δικαιωμάτων) είναι πως κινδυνεύουμε ως κλάδος να χάσουμε το ηθικό αλλά και το τακτικό πλεονέκτημα και να παραμείνουμε de facto εκτεθειμένοι στις επιλογές και στρατηγικές των αμαρτωλών μετόχων της ΑΕΠΙ, χωρίς δική μας ουσιαστική πρωτοβουλία και αποφασιστική δυναμική. Και χωρίς διανομή καλοκαιρινή, πρώτη φορά στα χρονικά της σχέσης μας με την ΑΕΠΙ.....

Το ΜΕΤΡΟΝ έχει συκοφαντηθεί και άδικα κατηγορηθεί επειδή πάντοτε επιμείναμε στην νομική επιστημονική έρευνα των προνοιών του νέου νόμου. Στόχος μας ειναι ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ της ΑΕΠΙ, ΜΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΡΟΛΟ, ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ. Δεν προτείναμε ποτέ λύσεις "τραβηγμένες από τα μαλλιά" που στην πορεία ξεφούσκωσαν και άλλαξαν και ξανά διαφοροποιήθηκαν (πχ το περιβόητο θέμα Επιτρόπου κατά το....τραπεζικό δίκαιο), έτσι ώστε κανείς δημιουργός να μην κατανοεί τελικά γιατί επιλέχτηκαν σε πρώτη ταχύτητα. Δυστυχώς αυτό κάνει η ηγετική ομάδα άλλου σωματείου του κλάδου μας, που συνεχίζει τον ακραίο δρόμο της πόλωσης, υβρίζοντας και σπιλώνοντας επιπόλαια πολιτειακούς παράγοντες πλέον, αφού εξάντλησε τις σε βάρος μας τερατώδεις ανακρίβειες και συκοφαντίες).

Άλλη μια πικρή δικαίωση του ΜΕΤΡΟΝ είναι και η γνώμη που διατύπωσε χτες η επίτροπος Κα Βλάχου για τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να έχει ένας προσωρινός ή μη επίτροπος. Η Κα Βλάχου μας είπε ότι με βάση την έως τώρα εμπειρία της ΣΩΣΤΑ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ διότι με τόσα πολλά διοικητικά βάρη ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ η οποία είναι να διαφυλάξει τις εισπράξεις και τις διανομές. Με άλλα λόγια η ίδια η προσωρινή επίτροπος την οποία στηρίζουν όλα τα σωματεία απορρίπτει τις αιτιάσεις συγκεκριμένου σωματείου το οποίο συνεχώς ζητούσε μια επιτροπεία αντισυνταγματική αντικοινοτική και αναποτελεσματική. 

Για να τελειώνουμε: Δεν μας ενδιαφέρει και ποτέ δεν μας απασχόλησε η τύχη των αμαρτωλών μετόχων της ΑΕΠΙ. ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΑΣ ΥΠΗΡΞΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ, ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΝΟΜΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ.

Όσο για την εξαγγελθείσα απο την ΑΕΠΙ διανομή: Είναι τέτοια η φτώχεια κι η απελπισία των συναδέλφων μας (σε οικονομική συγκυρία μαύρη για την χώρα) που φυσικά προτείνουμε στα μέλη μας να εισπράξουν τα ποσά που θα τους αποδοθούν. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ. Εμείς, ωστόσο, ως ΜΕΤΡΟΝ, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την εξυγίανση και την μετεξέλιξη της ΑΕΠΙ σε μια εταιρεία που θα μας ανήκει ιδιοκτησιακά και θα διοικείται απο εμάς τους δημιουργούς. Κι όπως σοφά στην χθεσινή συνάντηση σημείωσε η προσωρινή επίτροπος κα Βλάχου, ο επίτροπος κι όλα τα έκτακτα μέτρα δεν είναι παρά προσωρινά και γεμάτα από κινδύνους κακοδιοίκησης - η ευθύνη και η διάρκεια ανήκουν και ΠΡΕΠΕΙ να ανήκουν σε εμάς τους δημιουργούς, αφού ο δικός μας πνευματικός

Προτείνουμε λοιπόν να γίνει άμεσα ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ με την υπουργό Πολιτισμού,  την προσωρινή επίτροπο και το ΔΣ του ΟΠΙ - ώστε να συζητηθεί διεξοδικά και με "ανοιχτά χαρτιά" η επόμενη μέρα της ΑΕΠΙ και των δημιουργών, όσον αφορά τα πνευματικά μας δικαιώματα και την προστασία τους, αλλά και ζητήματα που γεννά ο νέος νόμος και χρήζουν νομικής (και όχι μόνο διερεύνησης), όπως πχ οι νομικές και διοικητικές αρμοδιότητες του Εποπτικού Συμβουλίου Δημιουργών. Το ΜΕΤΡΟΝ αισθάνεται πικρά δικαιωμένο και καλεί όλους όσους έσπειραν τη διχόνοια στο χώρο μας, να ξανασκεφτούν το αδιέξοδο της στρατηγικής τους και να έρθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Η συναίνεση και η κοινή στάση των δημιουργών ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΒΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

     ΥΓ1  Η διανομή Ιουνίου- Ιουλίου έχει ανακοινωθεί από την ΑΕΠΙ και μένει τις επόμενες ώρες να δούμε τα στοιχεία . Θα απαντήσουμε με πολύ σκληρό τρόπο στους μετόχους αν η επιστολή τους είναι ανακριβής ως προς τα ποσά και ως προς τις ημερομηνίες.

     ΥΓ2  Άλλη μια πικρή δικαίωση του ΜΕΤΡΟΝ είναι και η γνώμη που διατύπωσε χτες η επίτροπος Κα Βλάχου για τις αρμοδιότητες που θα πρέπει να έχει ένας προσωρινός ή μη επίτροπος. Η Κα Βλάχου μας είπε ότι με βάση την έως τώρα εμπειρία της ΣΩΣΤΑ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ διότι με τόσα πολλά διοικητικά βάρη ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ η οποία είναι να διαφυλάξει τις εισπράξεις και τις διανομές. Με άλλα λόγια η ίδια η προσωρινή επίτροπος την οποία στηρίζουν όλα τα σωματεία απορρίπτει τις αιτιάσεις συγκεκριμένου σωματείου το οποίο συνεχώς ζητούσε μια επιτροπεία αντισυνταγματική αντικοινοτική και αναποτελεσματική. Και πρέπει το υπουργείο με βάση τη γνώμη της επιτρόπου να αλλάξει την καινούρια διάταξη επιτροπείας. Να μάθουμε κάποια στιγμή όλοι από τα λάθη μας.

Υπουργείο Πολιτισμού

Με πρωτοβουλία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λυδίας Κονιόρδου, πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΠΟΑ συνάντηση με εκπροσώπους των  σωματείων των δημιουργών, ΑΣΜΑ, ΜΕΤΡΟΝ, ΣΩΜΣΕ.

Σκοπός της έκτακτης συνάντησης ήταν η εκ μέρους της προσωρινής Επιτρόπου, κ. Μαρίας Βλάχου ενημέρωση για την κατάσταση στην ΑΕΠΙ, ανώνυμη εταιρεία-οργανισμός διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, και η αποκατάσταση της αλήθειας σε σχέση με τις ενέργειες του Υπουργείου και της Επιτρόπου προς όφελος της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων όλων των δικαιούχων.

Η προσωρινή Επίτροπος ενημέρωσε ότι οι εισπράξεις των δικαιωμάτων κατά την παρουσία της στην εταιρεία είναι αυξημένες και αφορούν τη διανομή του επόμενου εξαμήνου, Δεκεμβρίου 2017.

Οι συντονισμένες ενέργειες της Επιτρόπου υποχρέωσαν την διοίκηση της ΑΕΠΙ να ανακοινώσει, λίγο πριν από τη συνάντηση, την πρόθεσή της για μερική εκταμίευση της διανομής του Ιουνίου. Η διανομή του Ιουνίου θα πρέπει να εξασφαλιστεί από την διοίκηση της ΑΕΠΙ αλλά, όπως φαίνεται, μεγάλο μέρος των χρήματων, που έχουν εισπραχθεί,  λείπουν από το ταμείο.

Παράλληλα, η προσωρινή Επίτροπος εξέθεσε συνολικά τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω των υποχρεώσεών της σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο, προμηθευτές και δικαιούχους.

Μέχρι να αποτυπωθεί η πραγματική κατάσταση της εταιρείας, η ανάληψη της πλήρους διοίκησης της εταιρείας από την προσωρινή Επίτροπο, που παρουσιάζεται ως πανάκεια, μόνο σε νομικά προβλήματα θα μπορούσε να οδηγήσει και σε ανάληψη ευθυνών για  διαχειριστικά ζητήματα του παρελθόντος και στις εξ’ αυτών τρέχουσες  επιπλοκές. Για την ώρα έχει διακριτές αρμοδιότητες από τη διοίκηση της ΑΕΠΙ και εργάζεται συνεχώς  προς όφελος των δικαιούχων.

Η Επίτροπος απάντησε επίσης σε ερωτήματα των εκπροσώπων των σωματείων, οι οποίοι και εξέφρασαν την απαίτησή τους για την διανομή των δικαιωμάτων τους.

Οι παθογένειες στην ΑΕΠΙ, ενώ υπήρχαν, παραβλέπονταν εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα να οδηγήσουν στην απαξίωση των δικαιωμάτων των δημιουργών.

Εάν δεν υπήρχαν οι αποφασιστικές ενέργειες του Υπουργείου Πολιτισμού το τελευταίο διάστημα, χιλιάδες δημιουργοί θα συνέχιζαν να χάνουν τα χρήματά τους εν αγνοία τους.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Υπουργός προσωπικά, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 5 Νοεμβρίου 2016 (περίπου πριν από 32 εβδομάδες!) και παρέλαβε το σχέδιο νόμου από τον προκάτοχό της,  προσπάθησε να αντιμετωπίσει μια συνεχώς εξελισσόμενη κατάσταση υπό καθεστώς ακραίων συγκρούσεων.

Για αυτό και ξεκίνησε και επιμένει στο γόνιμο διάλογο. Συνομίλησε με όλους τους ενδιαφερόμενους, ιδίως δημιουργούς, αναγνώρισε την αγωνία τους και αυτό αποτυπώθηκε στις τροποποιήσεις που επέφερε στο νομοσχέδιο. Οι τροποποιήσεις αυτές μόνο υπέρ των δημιουργών μπορεί να είναι και υπέρ της διαφάνειας στη λειτουργία της διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων.

Στην προσπάθεια αυτή και ενώ οι εξελίξεις για την ΑΕΠΙ ήταν ραγδαίες, η Υπουργός, παρά την αντίθεση της οικογένειας Ξανθόπουλου, διόρισε ανεξάρτητο προσωρινό Επίτροπο για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα των δικαιούχων. Οι αρμοδιότητες που  δόθηκαν στην Επίτροπο ήταν οι απαραίτητες για την προστασία της είσπραξης των δικαιωμάτων. Η προσωρινή Επίτροπος έχει εγκατασταθεί στην ΑΕΠΙ και εργάζεται νυχθημερόν για να διερευνήσει και να διαλευκάνει μηχανισμούς που είχαν στηθεί εδώ και χρόνια και ανέλεγκτα λειτουργούσαν εις βάρος των δικαιωμάτων των δικαιούχων.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της απέστειλε στην Υπουργό έκθεση πεπραγμένων, η οποία δεν δόθηκε ακόμα στη δημοσιότητα προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη, ανεπηρέαστη και ασφαλής επεξεργασία των ευρημάτων. Οι εκθέσεις της θα αξιολογηθούν προκειμένου να ληφθούν  αποφάσεις από το Υπουργείο για  τις απαραίτητες ενέργειες.

Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, όπως θέλουν κάποιοι να παρουσιάζουν. Και σίγουρα το μόνο συμφέρον που υπηρετείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού είναι αυτό της ορθής και χρηστής διαχείρισης των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων και κανένα άλλο. Άλλωστε η ίδια η Υπουργός Πολιτισμού έστειλε το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στον εισαγγελέα και έχει ζητήσει τον έλεγχο της ΑΕΠΙ και για τα τελευταία έτη. Δικαιοσύνη και ευθύνες θα αποδοθούν. Αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό όλοι να στέκονται συμπαραστάτες της προσπάθειας και να μην την υπονομεύουν.

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Θα ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ
Καταλυτική για τη δημιουργία ενός νέου φορέα διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων αποτελεί η απόφαση του υπ. Πολιτισμού για ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ. Θα δημιουργηθεί νέα υπηρεσία εντός του ΟΠΙ, με αυτοτελή...
Θα ανακληθεί η άδεια της ΑΕΠΙ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
«Κυρία Κονιόρδου, ΤΕΛΟΣ»
Με μια εξαιρετικά σκληρή δημόσια επιστολή προς την υπουργό Πολιτισμού το σωματείο δημιουργών «ΑΣΜΑ 450+» διακόπτει κάθε επαφή μαζί της θεωρώντας πως η Λυδία Κονιόρδου «επέλεξε όχι το μέρος των συναδέλφων της...
«Κυρία Κονιόρδου, ΤΕΛΟΣ»
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Σπάνε τη σιωπή οι δημιουργοί σχετικά με την ΑΕΠΙ
Η υπουργός Λυδία Κονιόρδου έστειλε στον εισαγγελέα το πόρισμα που αποκαλύπτει τους σκανδαλώδεις μισθούς των στελεχών της εταιρείας από τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, που αρχίζουν να εξεγείρονται με τη σειρά...
Σπάνε τη σιωπή οι δημιουργοί σχετικά με την ΑΕΠΙ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Το ΥΠΠΟ στέλνει στον εισαγγελέα το πόρισμα για ΑΕΠΙ
Στον εισαγγελέα κατατίθεται το πόρισμα για την ΑΕΠΙ που διεξήχθη για λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού από την εταιρεία ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ). Η απόφαση ελήφθη με πρωτοβουλία της Λυδίας Κονιόρδου, ώστε να...
Το ΥΠΠΟ στέλνει στον εισαγγελέα το πόρισμα για ΑΕΠΙ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Συμφώνησαν Αυτοδιαχείριση και CISAC
Υπογράφηκε την Παρασκευή 22 Ιουνίου από τον Γιάννη Γλέζο, πρόεδρο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ (AUTODIA), τον Gadi Oron, γενικό διευθυντή της CISAC και τον Eric Baptiste, πρόεδρο του ΔΣ της CISAC (Παγκόσμια...
Συμφώνησαν Αυτοδιαχείριση και CISAC
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Ποιους προτίμησε η GEMA για τα πνευματικά δικαιώματα
Με τον ενδιάμεσο κρατικό φορέα του υπουργείου Πολιτισμού υπέγραψε συνεργασία η GEMA, ο οργανισμός συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων της Γερμανίας και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.
Ποιους προτίμησε η GEMA για τα πνευματικά δικαιώματα

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας