• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  16°C 13.9°C / 17.4°C
  5 BF
  51%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.5°C / 17.2°C
  2 BF
  51%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.0°C / 16.6°C
  3 BF
  47%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  9°C 8.9°C / 10.3°C
  1 BF
  71%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.0°C / 13.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  16°C 12.0°C / 15.9°C
  0 BF
  48%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  8°C 8.4°C / 12.3°C
  2 BF
  61%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  13°C 12.8°C / 12.8°C
  2 BF
  54%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 18.2°C
  5 BF
  67%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.1°C / 15.9°C
  4 BF
  59%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 17.4°C
  7 BF
  59%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  15°C 15.1°C / 15.1°C
  4 BF
  56%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  17°C 17.4°C / 17.4°C
  2 BF
  50%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  10°C 9.9°C / 11.2°C
  0 BF
  81%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  15°C 10.5°C / 15.5°C
  1 BF
  52%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 19.3°C
  2 BF
  60%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  15°C 14.2°C / 16.6°C
  3 BF
  51%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  14°C 13.9°C / 13.9°C
  2 BF
  61%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  15°C 11.7°C / 16.7°C
  2 BF
  72%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  11°C 10.7°C / 10.7°C
  0 BF
  58%

Μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος με τις αμοιβές και τις ζημίες εκατομμυρίων στην ΑΕΠΙ, το Δ.Σ. της εταιρείας εξέφρασε απλά την πρόθεση να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

«Παίζουν» αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

 • A-
 • A+

Μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις που ακολούθησαν την έκθεση-καταπέλτη των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά της ΑΕΠΙ Α.Ε. αλλά και τους ελέγχους των οικονομικών υπηρεσιών του κράτους, η υπόθεση πέρασε πλέον στα χέρια των ανακριτικών αρχών.

Οπως αποκαλύψαμε την Κυριακή στο efsyn.gr, υπάρχει εντολή για προκαταρκτική εξέταση που έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εξέταση μάλιστα αφορά το ενδεχόμενο διάπραξης σωρείας κακουργημάτων (συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση από διαχειριστή ξένης περιουσίας, απιστία, φοροδιαφυγή με εικονικά τιμολόγια κ.λπ.) από τους ιδιοκτήτες και διαχειριστές της ΑΕΠΙ. Ηδη τα μέλη της οικογένειας Ξανθόπουλου (ιδιοκτήτες της ΑΕΠΙ) πρόκειται να κληθούν και να παρουσιαστούν στον ανακριτή.

Η ΑΕΠΙ έσπευσε στις 20 Φεβρουαρίου, μόλις δόθηκε στη δημοσιότητα το πόρισμα με τις απίστευτες αμοιβές των ιδιοκτητών και τις ζημίες εκατομμυρίων, να ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως του ποσού των 25 εκατ. ευρώ, για την πλήρη κάλυψη της αρνητικής καθαρής θέσης και την περαιτέρω κεφαλαιακή ενίσχυσή της. Προέβλεπε το Δ.Σ. ότι θα ολοκληρωθεί η αύξηση με την εισδοχή στρατηγικού επενδυτή!

Και αλλαγή του Δ.Σ.

Επίσης η ανακοίνωση πληροφορούσε για αλλαγές στη σύνθεση του Δ.Σ., διεύρυνση με δημιουργούς-μέλη της, αλλά και πρόσωπα υψηλού κύρους. Η Γ.Σ. υιοθετούσε μάλιστα και τη διαφαινόμενη πρόθεση του ΥΠΠΟ να μπει τελικά στην εταιρεία εποπτικό συμβούλιο αντί επίτροπος, όπως προέβλεπε το αρχικό νομοσχέδιο.

Τέλος, οι μέτοχοι-μέλη του Δ.Σ. (των 50.000 ευρώ τον μήνα) διαβεβαίωναν ότι δεν θα πάρουν άλλες αμοιβές μέχρι να ολοκληρωθεί η αύξηση κεφαλαίου και να συνταχθεί νέο επιχειρηματικό σχέδιο (business plan) το οποίο θα αποτυπώνει τις ενέργειες για τη συνέχιση των δραστηριοτήτων της.

Μάλλον όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο ευοίωνα όσο θέλει να τα παρουσιάσει η ΑΕΠΙ Α.Ε. Oπως διαπιστώσαμε από την ανάρτηση στο Γενικό Μητρώο, η εταιρεία ανακοινώνει απλά την πρόθεσή της να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου ώστε να καλύψει τη ζημία των 24 εκατ. ευρώ.

Οπως ακριβώς δηλαδή εικονικά εξαγγέλθηκαν και εξακολουθούν να εξαγγέλλονται οι αυξήσεις κεφαλαίου σε μεγάλες ζημιογόνες εταιρείες και ομίλους, έτσι και η ΑΕΠΙ Α.Ε. διαμέσου του Γενικού Μητρώου υπόσχεται ότι θα... εξυγιανθεί και ότι θα βρει μέσα στους επόμενους μήνες τα 24 εκατ.

Χθες πάντως ο Οργανισμός Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΟΠΙ) του υπουργείου Πολιτισμού με ανακοίνωσή του επισήμανε την υποχρέωση των χρηστών (καταστήματα) να καταβάλλουν την οφειλόμενη αμοιβή για τη δημόσια εκτέλεση των μουσικών έργων:

«Προκειμένου μία επιχείρηση να χρησιμοποιεί νόμιμα μουσική, οι δικαιούχοι της οποίας εκπροσωπούνται από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, θα πρέπει να έχει καταβάλει δικαιώματα στους αρμόδιους για τη μουσική οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης, ήτοι στην ΑΕΠΙ, στην ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και στον GEA. Ο έλεγχος και οι εξ αυτού συνέπειες σε κάποιον οργανισμό σε καμία περίπτωση δεν νομιμοποιεί τη διακοπή καταβολής προς αυτόν των οφειλόμενων αμοιβών εκ μέρους των χρηστών, εφόσον εξακολουθεί να ισχύει κανονικά η άδεια λειτουργίας του».

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Η ΑΕΠΙ έχασε το τρένο της εποχής
Η επιστολή που έστειλε η ΑΕΠΙ στα μέλη της δημιουργούς, συνθέτες και στιχουργούς, αποκάλυπτε το τι θα επακολουθούσε -τα... ψίχουλα που μοίρασε η εταιρεία για πνευματικά δικαιώματα του τελευταίου εξαμήνου. Η...
Η ΑΕΠΙ έχασε το τρένο της εποχής
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Στην αντεπίθεση περνάει η ΑΕΠΙ
Σε μια σειρά από ενέργειες περνάει η διοίκηση της ΑΕΠΙ, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα. Ετσι, με χθεσινή της ανακοίνωση και μετά τη δημόσια κατακραυγή,...
Στην αντεπίθεση περνάει η ΑΕΠΙ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Σπάνε τη σιωπή οι δημιουργοί σχετικά με την ΑΕΠΙ
Η υπουργός Λυδία Κονιόρδου έστειλε στον εισαγγελέα το πόρισμα που αποκαλύπτει τους σκανδαλώδεις μισθούς των στελεχών της εταιρείας από τα δικαιώματα των καλλιτεχνών, που αρχίζουν να εξεγείρονται με τη σειρά...
Σπάνε τη σιωπή οι δημιουργοί σχετικά με την ΑΕΠΙ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
Προβλέπει ανεξάρτητο επίτροπο εξυγίανσης
Από χθες το νομοσχέδιο για τα Πνευματικά Δικαιώματα βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προφανώς έπαιξαν ρόλο και όσα αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τους μισθούς-μαμούθ στην ΑΕΠΙ και τα...
Προβλέπει ανεξάρτητο επίτροπο εξυγίανσης
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» κατά της ΑΕΠΙ
Ενα κίνημα «δεν πληρώνω» γεννιέται σιγά σιγά ανάμεσα στους χρήστες της μουσικής, δηλαδή τα μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος τα οποία είναι υποχρεωμένα από τον νόμο να πληρώνουν συνδρομή στην ΑΕΠΙ. Μετά και...
«Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» κατά της ΑΕΠΙ
ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΕΠΙ
ΑΕΠΙ: οι μέτοχοι κερνούσαν, οι μέτοχοι έπιναν!
'Εκθεση «καταπέλτης» των ορκωτών λογιστών επιβεβαιώνει πλήρως τα δημοσιεύματα της «Εφ. Συν.» για τον τρόπο διοίκησης, τις ζημίες, τα παραπλανητικά στοιχεία και τις αιτίες για τις οποίες οι Ελληνες δημιουργοί...
ΑΕΠΙ: οι μέτοχοι κερνούσαν, οι μέτοχοι έπιναν!

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας