Η δράση είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον με αποδέκτες γυναίκες άνω των 18 ετών από το γυναικείο ντόπιο και μεταναστευτικό/προσφυγικό πληθυσμό, ενώ ξεχωριστές ήταν και οι επισημάνσεις των εκπροσώπων των τοπικών φορέων και των εισηγητών κατα της έμφυλης βίας και που προέτρεψαν τις γυναίκες να μιλούν για το πρόβλημα τους και να καταγγέλουν βάναυσες συμπεριφορές εναντίων τους.
Στην δράση έγινε η παρουσίαση των διαθέσιμων υπηρεσιών, δομών και του νομοθετικού πλαισίου πάνω σε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης, έμφυλης βίας και ισότητας των φύλων, ενώ στην συνέχεια ακολούθησε η διεξαγωγή ενός διαδραστικού εργαστηρίου, όπου οι συμμετέχουσες γυναίκες είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους.
Η διοργάνωση, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, ήταν ιδιαίτερα σημαντική και είχε θετική απήχηση στις παριστάμενες γυναίκες και σε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι και χειροκρότησαν παρατεταμένα,δίδοντας παράλληλα συγχαρητήρια για την επιτυχημένη εκδήλωση στα στελέχη του ΔΟΜ και σε όσους στήριξαν την διοργάνωση.
Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στο πλαίσιο του ενταξιακού προγράμματος HELIOS που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Ηρακλείου, τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών του Δήμου Ηρακλείου, το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου,την Εκπαιδευτική Αναπτυξιακή ΠΛΟΗΓΟΣ υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.
Η διοργάνωση επίσης έγινε με την υποστήριξη των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Χώρου των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού (Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο, Κρήτη) και εντάσσεται στο Φεστιβάλ Πολιτισμού “Refugee Week Greece 2022” – που φέτος η θεματική του φεστιβάλ είναι το “Healing” – το οποίο υποστηρίζεται από το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων του Δήμου Ηρακλείου.