Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκου Συριγωνάκη, κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών με δεδομένο την πρόβλεψη της ΕΜΥ για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες στην Π.Ε. Ηρακλείου με κύρια χαρακτηριστικά τις χιονοπτώσεις τους ισχυρούς άνεμους, τις ισχυρές βροχοπτώσεις και προς αποφυγή προβλημάτων στην μετακίνηση των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών.
Η λειτουργία των σχολικών μονάδων θα πραγματοποιηθεί με τηλεκπαίδευση.
Στα Χανιά, σε κατάσταση αυξημένης πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή, βρίσκεται το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας.
Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Νίκου Καλογερή όλες οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από σήμερα Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου έως και την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, θα παραμείνουν κλειστές και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.
Κλειστοί έως και την Τετάρτη θα παραμείνουν επίσης οι βρεφονηπιακοί σταθμοί των δήμων Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου και Πλατανιά.
Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα όλα τα σχολεία και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης στο Δήμο Μυλοποτάμου, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Δημήτρη Κόκκινου.
Παράλληλα, από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη, Μαρίας Λιονή, αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία όλων των εκπαιδευτικών μονάδων Α’/ θμιας και Β’/ θμιας Εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα για την Τρίτη 16/2/21 και την Τετάρτη 17/2/2021.
Λόγω των καιρικών φαινομένων, ο Δήμος Κισσάμου ενημερώνει ότι τα μαθητικά δρομολόγια του ΚΤΕΛ που αφορούν τους μεταφερόμενους μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από τις περιοχές Έλος, Σφηνάρι, Αμυγδαλοκεφάλι, Κάμπο και Ελαφονήσι δεν θα πραγματοποιηθούν 15 και 16 Φεβρουαρίου για προληπτικούς λόγους. Επίσης, δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο για τους μαθητές που μετακινούνται από το Σφηνάρι προς το Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου. Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές που δεν θα μεταβούν στις σχολικές τους μονάδες θα κάνουν μάθημα με τηλεκπαίδευση.
Τέλος σημειώνεται πως σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά για Κρήτη.