Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, ο Γιώργος Κοντάκης έλαβε συνολικά 269 ψήφους ενώ το σχήμα του απερχόμενου πρύτανη Παναγιώτη Τσακαλίδη, έλαβε 156.
Όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με ηλεκτρονικό τρόπο, στο σύνολο 446 εγγεγραμμένων εκλεκτόρων, ψήφισαν 433 μέλη ΔΕΠ όλων των βαθμίδων του ιδρύματος ενώ βρέθηκαν και 8 λευκά.
Η θητεία της νέας πρυτανικής αρχής ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και θα διαρκέσει έως τις 31 Αυγούστου 2024.
Στο σχήμα που εκλέχθηκε, αντιπρυτάνεις είναι οι Γιώργος Κοσιώρης, καθηγητής, τ. πρόεδρος Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών, Δημήτρης Μυλωνάκης, καθηγητής-κοσμήτορας Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Μιχάλης Παυλίδης, καθηγητής-πρόεδρος Τμήματος Βιολογίας και Κώστας Σπανουδάκης, καθηγητής Τμήματος Φιλολογίας-αντιπρύτανης Π.Κ.
Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.
Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.
Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.
Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.
Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας