«Κόπηκε» από την ΕΡΤ η εκπομπή της Εύης Κυριακοπούλου (δεκαεπτά χρόνια κρατούσε, με όλες τις κυβερνήσεις – και την τωρινή… ) και η ίδια το αποδίδει στο γεγονός πως δεν άρεσαν στη διοίκηση οι καλεσμένοι της.
«Είναι προφανές πως έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου» γράφει η κ. Εύη Κυριακοπούλου στην ανάρτησή της στο Facebook χωρίς περισσότερα στοιχεία και αποδείξεις, μόνο ότι είναι… προφανές. Δεν της είχε πει κανένας πως δεν του άρεσε, οπότε;
«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από επτά καλεσμένους της εκπομπής μου “Η ζωή είναι αλλού” και “Επί τούτω” αλλά και από τους τηλεθεατές, που μετά από δεκαεπτά χρόνια στη ΕΡΤ (πάντα συμβασιούχος) θα είμαι ασυνεπής απέναντι τους», γράφει η Εύη Κυριακοπούλου. «Ο λόγος είναι ότι η Διοίκηση της ΕΡΤ, αποφάσισε μετά από επτά μήνες αναμονής και αναξιοπρεπούς -τουλάχιστον- συμπεριφοράς στο πρόσωπό μου, να μου ανακοινώσει ότι κόβει την εκπομπή. Και μιλώ για κόψιμο, διότι η σχετική σύμβαση προέβλεπε, να παραχθούν δώδεκα συνεντεύξεις οι οποίες παραδόθηκαν, πληρώθηκαν, προβλήθηκαν οι πέντε και κόπηκαν οι επτά! Λένε ότι οι επτά κάποια στιγμή θα ανέβουν στο αρχείο της web tv».
Από την ΕΡΤ αρνούνται πως κόπηκε η εκπομπή και ουδέποτε, λένε, της ανακοίνωσαν κάτι τέτοιο. «Η ΕΡΤ διατηρεί το δικαίωμα μετάδοσης των εκπομπών της απ΄ όποιο μέσο της επιθυμεί, τηλεοπτικό, διαδικτυακό, υβριδικό, σύμφωνα με τις ανάγκες του προγραμματισμού της», μας δήλωσαν. «Η κατανομή του περιεχομένου στα μέσα της ΕΡΤ αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην κάλυψη των αναγκών της. Εκτός και αν κάποιοι επιθυμούν να επιβάλλουν στην ΕΡΤ ακόμα και τις ώρες μετάδοσης των εκπομπών». Και προσθέτουν πως η εκπομπή θα μεταδοθεί κανονικά στην υβριδική ΕΡΤ. Εντάξει, σαν κόψιμο μοιάζει εδώ που τα λέμε, ας μην κοροϊδευόμαστε.
Το κάθε επεισόδιο κόστιζε 6.728 ευρώ (επί 12 επεισόδια, σύνολο 80.736 ευρώ) κι εγκρίθηκε στις 12/12/2016.
Και συνεχίζει η Εύη Κυριακοπούλου στην ανάρτησή της: «Με δεδομένο ότι ουδέποτε μου διατύπωσε κανένας από την ΕΡΤ οποιοδήποτε παράπονο για την ποιότητα της δημοσιογραφικής μου δουλειάς ή την τεχνική αρτιότητα των εκπομπών μου και με δεδομένο πως πλείστες όσες φορές οι εκπομπές μου έχουν παιχθεί σε επανάληψη και αποτελούν μέρος του πολύτιμου αρχείου της ΕΡΤ και με τρίτο δεδομένο πως κανείς ποτέ δεν μου είπε ή άφησε να εννοηθεί πως έχει πρόβλημα με αυτή καθ’ εαυτή την δουλειά μου, είναι προφανές πως έχει πρόβλημα με τους καλεσμένους μου ή με ορισμένους από αυτούς. Αυτοί λοιπόν είναι ή μάλλον ήταν: Κατρίνα Βρανά stand up comedy. Μαρία Ευθυμίου καθηγήτρια στο Καποδιστριακό, συγγραφέας. Στάθης Καλύβας καθηγητής της Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Στρατής Παττακός καρδιοχειρουργός. Ανδρέας Πετρουλάκης πολιτικός σκιτσογράφος. Στέλιος Ράμφος συγγραφέας. Μελίνα Τανάγρη τραγουδοποιός». Οπως και να ‘χει,. περιμένουμε εναγωνίως και την ανακοίνωση του (κατά το iefimerida.gr) μεγαλύτερου εν Ελλάδι σύγχρονου φιλόσοφου Στέλιου Ράμφου.
Αλήθεια, έτσι από περιέργεια, η Εύη Κυριακοπούλου νιώθει άνετα, από δημοσιογραφικής απόψεως εννοώ, που η συντριπτική πλειοψηφία (αυτών) των καλεσμένων της προέρχεται από τον ίδιο πολιτικό χώρο;
Αλλά για σταθείτε λίγο μια και το πιάσαμε το θεματάκι: όλοι αυτοί του ακραίου κέντρου που θα ήταν καλεσμένοι στην εκπομπή, την βρίζουν την ΕΡΤ όπου σταθούν και όπου βρεθούν. Τι τους έπιασε ξαφνικά και θέλουν να βγουν σε αυτήν;
