Από τις 23 «ψευδείς» προσλήψεις για τις οποίες δεν είχε ιδέα και αδίκως του χρεώνονται, τις 13 τελικά παραδέχτηκε ότι τις γνωρίζει. Από αυτά τα 13 άτομα που του συστήθηκαν πάνω στη δουλειά, όπως ανέφερε αρχικά, αποδέχτηκε εν τέλει ότι κάποια τα ήξερε και πολύ πριν από την πρόσληψή τους.
«Μου έδωσαν μία λίστα ανθρώπων. Εκανα επιλογή. Και κάποιους τους γνώριζα. Ετυχε να τους γνωρίζω», ανέφερε χθες ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, πρώην υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας για τις προσλήψεις που φέρονται να έγιναν με τη μεσολάβησή του.
«Οι άνθρωποι αυτοί δούλευαν για τους σκοπούς του ΚΕΕΛΠΝΟ στο γραφείο μου. Πήγαιναν και έλεγχαν αν μοιράζονταν σύριγγες…», είπε σε άλλο σημείο της κατάθεσής του απαντώντας στο ερώτημα γιατί ενώ είχαν προσληφθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ είχαν αποσπαστεί στο γραφείο του.
Σε μια αποστροφή του λόγου του ο Αδ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Εγώ τους πήρα στο γραφείο μου. Μπορώ να πάρω όλους τους υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ ως υπουργός Υγείας».
Σε κάθε περίπτωση επαναλάμβανε ότι η όλη υπόθεση των 23 προσλήψεων είναι άλλη μια σκευωρία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος κρύβεται πίσω και από την υπόθεση του σκανδάλου της Νovartis.
«Δεν θα τα γκρεμίσουμε όλα στην Ελλάδα επειδή έχουμε τον Πολάκη υπουργό», είπε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε ότι παρακολουθεί ανελλιπώς τις εργασίες τις επιτροπής που διερευνά την υπόθεση του «δήθεν διορισμού με παράνομο τρόπο των 23 ατόμων που κόστισαν μόνο 170.000 ευρώ, από το μισό δισεκατομμύριο που διακινήθηκε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ», βασισμένη «σε ένα χαρτί που κατέθεσε ο Παύλος Πολάκης και έχει πλαστογραφήσει», για να τον εμπλέξει, με συνεργό τον υπάλληλο της εταιρείας φύλαξης που διατηρούν το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2010, «τον οποίο πλήρωσε 4 εκατομμύρια ευρώ! Ο Πολάκης το έχει οργανώσει όλο», κατέληξε ο Αδ. Γεωργιάδης.
Ολα μέσω προέδρου
Ο πρώην υπουργός Υγείας ανέφερε ότι όλες οι μισθοδοσίες έχουν υπογραφές της πρώην προέδρου, επί υπουργίας του, Τζένης Κουρέα-Κρεμαστινού.
«Δεν υπάρχει τρόπος να πάρει κανείς ούτε ένα ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς την υπογραφή του εκάστοτε προέδρου», είπε και πρόσθεσε ότι το Κέντρο «είχε πολύ μεγάλες ελευθερίες λόγω του ότι ήταν εκτός δημοσίου λογισμικού», γεγονός που, όπως σχολίασε, «κακώς άλλαξε η νέα κυβέρνηση».
«Λόγω της ειδικής νομοθεσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ, όλα τα πορίσματα καταλήγουν ότι έγιναν όλα νόμιμα, γι’ αυτό και δεν μπήκε ούτε θα μπει κανείς φυλακή», τόνισε.
Ο Αδ. Γεωργιάδης έφτασε ακόμα και στο σημείο να επιχειρήσει να μεταμφιέσει σε νοικοκύρεμα την πολιτική της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών του ΕΣΥ επί Ν.Δ., με το «λουκέτο» στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και τη μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης κατά 52%.
Οπως είπε προκλητικά: «Ολα μειώθηκαν, δαπάνες, προϋπολογισμός, όλα. Είμαι ο υπουργός με τις χαμηλότερες δαπάνες υγείας»…
Ο Αδ. Γεωργιάδης έθεσε πάντως στη διάθεση της επιτροπής το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.
