Χρηματοδότηση με επιδοτούμενο επιτόκιο κατά 50% θα προσφέρει η Αlpha Bank, μέσω της δράσης ΤΕΠΙΧ «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση-Ενδιάμεσο», συνολικού προϋπολογισμού 384 εκατ. ευρώ που έχει στόχο να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα, μετά την υπογραφή συμφωνίας με το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ Α.Ε.).
Σκοπός είναι η συνεπένδυση κεφαλαίων τραπεζών και Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) σε αναλογία 1 προς 1 για την παροχή δανείων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς στην κατανομή του προϋπολογισμού και με ευνοϊκούς όρους χρηματοδότησης.
Ειδικότερα μέσω της Alpha Bank θα χορηγηθούν τόσο επενδυτικά δάνεια όσο και κεφάλαια κίνησης αναπτυξιακού σκοπού με ευνοϊκούς όρους και συγκεκριμένα:
● Προνομιακό επιτόκιο μειωμένο κατά 50%, λόγω της άτοκης συμμετοχής του ΤΕΠΙΧ (πλέον εισφοράς του Ν.128/75 για το 50% του κεφαλαίου).
● Ευελιξία αποπληρωμής, ανάλογα με το συναλλακτικό κύκλωμα κάθε επιχείρησης.
● Υψηλό ποσό χρηματοδότησης έως 800.000 ευρώ για επενδυτικά δάνεια και έως 300.000 ευρώ για κεφάλαια κίνησης αναπτυξιακού σκοπού.
Επιπλέον οι επιχειρήσεις με εγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, στο πλαίσιο των ∆ράσεων του ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, δύνανται να χρηματοδοτηθούν για το μέρος της Ιδιωτικής Συμμετοχής του έργου με μακροπρόθεσμο δάνειο μέσω της δράσης «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».
Τα δάνεια προβλέπεται να χορηγηθούν ώς τις 30 Ιουνίου 2018 και εφόσον δεν εξαντληθεί νωρίτερα ο διαθέσιμος προϋπολογισμός.
