Μία συνάντηση με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς αφορά σε σημαντική και επίκαιρη υπόθεση που απασχολεί την ελληνική κυβέρνηση, θα έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Νταβός.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, επιβεβαίωσε σήμερα (Παρασκευή) ότι θα συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του στις 24 Ιανουαρίου στο Νταβός, δηλώνοντας ταυτόχρονα αισιόδοξος για εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.
«Είμαι αισιόδοξος και πιστεύω ότι μεταξύ των δύο φιλικών χωρών υπάρχει διάθεση να έρθουν ακόμη πιο κοντά και να βρεθεί μία λύση στο θέμα του ονόματος, λύση αξιοπρεπής και για τις δύο πλευρές, προς όφελος των πολιτών των δύο χωρών», δήλωσε ο Ζάεφ, επαναλαμβάνοντας ότι η όποια λύση προωθηθεί στο ζήτημα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ, προκειμένου οι πολίτες της χώρας να αποφανθούν επί αυτής.
Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.
Στο επίκεντρο της επαφής των δύο ηγετών βρέθηκε η πρόσφατη επίσκεψή του γ.γ. του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, με τον πρωθυπουργό να καλωσορίζει τις δηλώσεις Στόλτενμπεργκ για το ζήτημα του ονόματος, τονίζοντας τη σημασία της πιστής τήρησης της διακήρυξης της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου.
