Αν αυτή η ΑΕΚ αρχίζει να αποκτά και χαρακτήρα ομάδας πραγματικά υποψήφιας για πρωτάθλημα, όπως έδειξε χθες στη Λιβαδειά, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα για τους ανταγωνιστές της. Γιατί ότι σαν ομάδα είναι καλύτερη ώς τώρα το δείχνει από το ξεκίνημα της σεζόν. Και γι’ αυτό και παραμένει μόνη πρώτη, παρά τα συνεχή αγωνιστικά προβλήματα με σημαντικές ελλείψεις.
Πολλοί περίμεναν πως είτε με τις κομβικές απουσίες, είτε με την πίεση για ακόμη μία αγωνιστική να ξέρει πως η νίκη είναι «must» για να μη βρεθεί πίσω, είτε λόγω και της απουσίας για τρίτο ματς του προπονητή της από τον πάγκο, απέναντι σε έναν σκληροτράχηλο και άρτια οργανωμένο στην άμυνα αντίπαλο, όπως είναι ο Λεβαδειακός του Ανιγκό, η ΑΕΚ θα την πατούσε. Και πριν από κρίσιμο ευρωπαϊκό ματς. Αλλά δεν…
Το μήνυμα το έστειλαν οι παίκτες του Χιμένεθ από τα πρώτα 17 δευτερόλεπτα, όταν δημιούργησαν την πρώτη κλασική ευκαιρία από τις πολλές που είχαν χθες στη Λιβαδειά.
Και συνέχισαν για όλη τη διάρκεια του ματς, με την πιο πειστική εκτός έδρας εμφάνιση που έχουμε δει από κάποιον από τους διεκδικητές του τίτλου ώς τώρα φέτος.
Χωρίς να χρειαστεί, για παράδειγμα, κάποιο τραγικό λάθος τερματοφύλακα και άμυνας, όπως χρειάστηκε για τον ΠΑΟΚ προχθές στην Ξάνθη.
Η ΑΕΚ συνδύασε τον σκληρό χαρακτήρα της ως ομάδας με την τεράστια ποιότητα που διαθέτει ειδικά στην επίθεση. Λιβάγια και Αραούχο δεν υπάρχουν σε άλλη ομάδα.
Αυτοί «ξεκλείδωσαν» το ματς στο 52′, με μια συνεργασία για σεμινάριο κι ένα τελείωμα «δώστε μου κι άλλα μάτια να βλέπω», από τον… δαιμονισμένο Κροάτη.
Ειδικά ο Λιβάγια είναι ένα σπάνιο δείγμα ποδοσφαιριστή στο πρωτάθλημά μας, που σε κάνει να σηκώνεσαι από τη θέση σου με τις ενέργειές του. Της κατηγορίας που λες «θα πάω γήπεδο για να δω αυτόν». Οταν συνδυάζεται και με τον χθεσινό Αραούχο, «το μείγμα γίνεται θανατηφόρο» για κάθε αντίπαλο.
Αλλά όταν ο Χιμένεθ ρισκάρει με αλλαγή γκολκίπερ σε αυτό το σημείο της σεζόν και παίρνει… ασίστ για το δεύτερο γκολ από τη νέα του επιλογή, τον Τσιντώτα, μπορείς να το πεις και σημάδι.
Σπάνια έχουμε δει φέτος, ειδικά φέτος με τις πολλές δυσκολίες των «μεγάλων» απέναντι στους «μικρούς», τόσο εμφανή, τόσο ισοπεδωτική ανωτερότητα, σαν αυτή που έβγαλε η «πληγωμένη» από θεωρητικά «ασήκωτες» απουσίες ΑΕΚ.
Που έκανε τον αντίπαλο να συμβιβαστεί από νωρίς με τη σκέψη πως δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο εκτός από το να ελπίζει στην τύχη.
► Λεβαδειακός (Ζ. Ανιγκό): Εμπασί, Τσαμπούρης, Μεντί, Ζαραδούκας (59′ Σουμπίνιο), Λεονάρντο, Τριποτσέρης, Μπελγκαζουάνι (87′ Ιωαννίδης), Γιουσούφ, Μητρόπουλος, Νουάνκο, Νιάσε (55′ Γιακουμάκης).
► ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες (77′ Κονέ), Γκάλο, Αραούχο, Λιβάγια (88′ Αϊντάρεβιτς), Χριστοδουλόπουλος (73′ Μπακασέτας).
► Σκόρερ: 52′ Λιβάγια, 66′ Αραούχο.
► Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτία).
► Κίτρινη: 36′ Μεντί, 48′ Ζαραδούκας, 64′ Μητρόπουλος, 90’+2 Τριποτσέρης – 72′ Γαλανόπουλος, 90′ +2 Μπακασέτας.
► Κόκκινη: –
