Εικαστική έκθεση με δημιουργίες παιδιών προσφύγων διοργανώνει η Εστία Προσφύγων της ΑΡΣΙΣ, που μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί σήμερα την Παγκόσμια Ημέρα των Δικαιωμάτων του Παιδιού.
Η έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα, στις 18:00, στον όμορφο Πολυχώρο Μύρτιλλο (Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Τριφυλίας και Λάμψα, Αμπελόκηποι).
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «στην εκδήλωση θα μιλήσουμε για τα δικαιώματα των παιδιών – προσφύγων, θα ακούσουμε χαιρετισμούς από φίλους της Εστίας, θα γευτούμε φαγητό και θα ακούσουμε μουσικές από τις χώρες των φιλοξενουμένων».
Οι ζωγραφιές της έκθεσης είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής δουλειάς των παιδιών της Εστίας Προσφύγων στα εικαστικά εργαστήρια, τα οποία λειτουργούν στη δομή.
Λίγα λόγια για την Εστία Προσφύγων:
Η δομή φιλοξενίας οικογενειών της ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων λειτουργεί από το 2011 ως προτυποποιημένη δομή προστασίας νεοεισερχομένων προσφύγων και αιτούντων άσυλο.
Στην Εστία Προσφύγων παρέχεται δωρεάν προσωρινή φιλοξενία δίνοντας προτεραιότητα σε μονογονεϊκές οικογένειες γυναικών σε κατάσταση υψηλής ευαλωτότητας.
Στο πλαίσιο αυτό οι φιλοξενούμενοι/ες έχουν πρόσβαση σε παροχές και υπηρεσίες που σκοπό έχουν την υποστήριξη, προετοιμασία και τελικά την αυτονόμησή τους στο νέο κοινωνικό περιβάλλον.
Παράλληλα, υπό την εποπτεία της δομής λειτουργούν και κοινωνικά διαμερίσματα ως ενδιάμεσο βήμα προς την πλήρη αυτονόμηση.
Η δομή φιλοξενίας της ΑΡΣΙΣ εντάσσεται στο πρόγραμμα ESTIA (στήριξη έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση) που υλοποιείται σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).
