Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η Εταιρεία Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. ανακοινώνει ότι την 26/10/2017 υπεγράφη, καταρχήν, συμφωνία-πλαίσιο με την εταιρεία «ATTICA Ανώνυμος  Εταιρία Συμμετοχών», προκειμένου να προχωρήσει στη διάθεση του συνόλου των μετοχών τις οποίες κατέχει σήμερα στην εταιρεία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.» καθώς και στην αγορά 2 πλοίων.

Αναλυτικότερα, η εν λόγω συμφωνία-πλαίσιο περιλαμβάνει τις ακόλουθες επιμέρους και αλληλεξαρτώμενες (en bloc) συναλλαγές οι οποίες είναι:

  • Πώληση από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. στην «ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών» των 37.667.504 μετοχών της εταιρείας «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.» οι οποίες αντιπροσωπεύουν σήμερα ποσοστό 48,53% του καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου της, έναντι τιμήματος € 78.500.000.
  • Αγορά του πλοίου «SUPERFAST XII» από εταιρεία του Ομίλου Grimaldi, κύριο μέτοχο των Μινωικών Γραμμών, το οποίο ανήκει στην εταιρεία «ATTIΚΑ ΦΕΡΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», 100% θυγατρική της «ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών», έναντι συνολικού τιμήματος € 74.500.000.
  • Αγορά από τις Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. του ταχύπλοου πλοίου «HIGHSPEED 7» από την εταιρεία «ΧΕΛΛΕΝΙΚ ΣΗΓΟΥΕΪΣ Α.Ν.Ε.» έναντι συνολικού τιμήματος € 25.000.000.

Η υλοποίηση της συμφωνίας τελεί, μεταξύ άλλων, υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τη λήψη των αναγκαίων εταιρικών και άλλων εγκρίσεων.

Οι παραπάνω συναλλαγές θα ολοκληρωθούν μόλις πραγματοποιηθεί η απόκτηση ελέγχου της εταιρείας «HSW» από την «ATTICA Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών», για την οποία η τελευταία έχει υποβάλει σχετική γνωστοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού λόγω άλλης συναλλαγής και η οποία βρίσκεται στο στάδιο της εξέτασης.

Οι Μινωικές Γραμμές Α.Ν.Ε. εκτιμούν ότι η υλοποίηση της συναλλαγής θα είναι επωφελής για την εταιρεία αλλά και θα συνδράμει μακροπρόθεσμα στον εξορθολογισμό της εσωτερικής ακτοπλοϊκής αγοράς και τη διατήρηση ορθού επιπέδου υγιούς ανταγωνισμού στον κλάδο.