Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 44 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, διοργανώνει σε Ηράκλειο και Χανιά η Οργάνωση Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ. 

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Κρήτη έχει ως εξής:

  • Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στην Πλατεία Καζαντζάκη στις 6:30 μ.μ, οι Τομεακές Οργανώσεις ΑΕΙ& ΤΕΙ Ηρακλείου της ΚΝΕ θα πραγματοποιήσουν ιστορικό περίπατο σε μέρη της πόλης του Ηρακλείου που αναπτύχθηκε η αντιδιδακτορική πάλη την περίοδο 1967-1974.
  • Το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ στα γραφεία του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του μαθητικού Τομέα Ηρακλείου της ΚΝΕ με τίλτο: «44 χρόνια μετά,το Πολυτεχνείο διδάσκει.: Η νέα γενιά έχει ιδανικά,ούτε ξεπουλιέται,ούτε προσκυνά. Συνεχίζουμε…», με ομιλήτρια την Ευδοξία Σαραντοπούλου, μέλος του Σ.Π Κρήτης της ΚΝΕ.
  • Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στο θέατρο Βλησίδη, στις 8:00 μ.μ., οι Τομεακές Οργανώσεις Πολυτεχνείου Κρήτης και Χανίων οργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα διδάγματα στο σήμερα», με ομιλιτή τον Στέλιο Ορφανό, μέλος της Ε.Π Κρήτης του ΚΚΕ και μέλος της ΚΝΕ κατά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν και περιοδείες από στελέχη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ έξω από στρατόπεδα σε στρατευμένους νέους οι οποίοι υπηρετούν σε μονάδες της περιοχής.

Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση:

Ο ξεσηκωμός του Πολυτεχνείου,τον Νοέμβρη του 1973, αποτελεί πολύτιμη πηγή πείρας για τους σημερινούς και αυριανούς αγώνες. 

Και φέτος θα βρεθούν αυτοί οι οποίοι θα εμφανίζονται ως τιμητές του Πολυτεχνείου την ίδια στιγμή που τσακίζουν την ζωή των εργαζομένων και της νεολαίας και δίνουν γη και νερό σε αυτούς οι οποίοι δολοφονούν ολόκληρους λαούς.

Αυτό κάνει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» της Ελλάδας, αναβαθμίζει την αμερικάνικη βάση που λειτουργεί στο νησί μας,φορτώνει στις πλάτες του λαού 2,4 δίς δολάρια για την αναβάθμιση των F-16, μια δαπάνη που καμία σχέση δεν έχει με την άμυνα της χώρας.