Το ψυχολογικό κομμάτι της προετοιμασίας για το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό θα το αναλάβει σήμερα το απόγευμα (18.00) στην Τούμπα ο κόσμος του ΠΑΟΚ.
Ιβάν και Γιώργος Σαββίδης αποφάσισαν να γίνει ανοιχτή προπόνηση προκειμένου οι οπαδοί της ομάδας να «φτιάξουν» την ψυχολογία των παικτών που δεν ξέρουν τι σημαίνει ντέρμπι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ.
Ο μεγαλομέτοχος της ομάδας δίνει πολύ μεγάλη σημασία σ’ αυτό το κομμάτι, και αυτό φανερώνει η κίνησή του να πετάξει με το ιδιωτικό του αεροπλάνο από το Ροστόφ για να είναι παρών στην προπόνηση και με τη λήξη της να επιστρέψει στη βάση του.
Υπάρχει όμως και το αγωνιστικό μέρος. Εκεί που ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει δώσει δύο σαφείς εντολές στους παίκτες του: «Κάντε το παιχνίδι σας, αγωνιστείτε με το δικό σας στυλ, μην σας επηρεάζει τίποτα».
Κι ακόμη: «Χτυπήστε στην άμυνα του Ολυμπιακού, έχει πολλές αδυναμίες».
Παράλληλα, καταστρώνει τα πλάνα του για την ενδεκάδα έχοντας, ουσιαστικά, δύο μόνο διλήμματα. Το ένα είναι ποιος θα είναι ο τρίτος μέσος, το «εξάρι» πίσω από τον Ελ Καντουρί και τον Μαουρίσιο.
Ο Τσίμιροτ συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, υπάρχουν όμως και οι Σάχοβ, Κάνιας και Κάτσε (ένας από τους δύο τελευταίους θα μείνει εκτός αποστολής).
Ο άλλος προβληματισμός αφορά τη θέση του παρτενέρ του Σαμπράνο στο κέντρο της άμυνας. Βαρέλα ή Κρέσπο, με τον πρώτο να έχει ένα μικρό προβάδισμα.
Ο Λουτσέσκου δεν θα έχει να σκεφτεί και το ενδεχόμενο να ψάξει λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας, καθώς οι ενοχλήσεις του Λέοβατς από το ματς με τη Λαμία δεν αποδείχτηκαν σοβαρές και ο Κροάτης θα είναι στη βασική ενδεκάδα.
Αντίθετα, ο Λεβέκ έμεινε πάλι στα πιτς και -όσο κι αν το αποφεύγει ο επίσημος ΠΑΟΚ- άνοιξε θέμα αποχώρησής του από την Τούμπα.
