Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η ύπαρξη συμμορίας εκτελεστών «συμβολαίων θανάτου» αποκαλύφθηκε μετά την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας ενός 53χρονου υπηκόου Αλβανίας και της 50χρονης γυναίκας του, που έγινε στις 3 Φεβρουαρίου στο σπίτι τους επί της οδού Ολύμπου στο Περιστέρι.

Από την πολύμηνη έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε ότι η «επαγγελματική» δολοφονία έγινε ύστερα από εντολή που είχε δώσει στους στυγνούς εκτελεστές άτομο που είχε διαφορές με τον αλλοδαπό.

Η εκτέλεση έγινε υπό το βλέμμα του 28χρονου γιου του ζευγαριού, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα νοητικής υστέρησης, ενώ στο διαμέρισμα –αλλά στο δωμάτιό της– βρισκόταν η 19χρονη κόρη, η οποία άκουσε τους πυροβολισμούς και είδε μόνο την πλάτη των δολοφόνων την ώρα που έφευγαν.

Οι έρευνες των αστυνομικών ολοκληρώθηκαν πρόσφατα και, όπως προέκυψε, επρόκειτο για «συμβόλαιο θανάτου», το οποίο εκτελέστηκε από εξαιρετικά σκληρούς κακοποιούς που, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, είναι υπεύθυνοι για πλήθος εκτελέσεων τα τελευταία 15 χρόνια.

Οταν ξεκίνησαν οι έρευνες, κανείς δεν φανταζόταν ότι ο 53χρονος που ζούσε επί 20 χρόνια στην Ελλάδα και εργαζόταν ως χτίστης πέτρας, είχε μπλέξει με ακραία ονόματα του υποκόσμου.

Εντούτοις οι αστυνομικοί βρήκαν ότι ο 53χρονος είχε δώσει χρήματα σε άτομα που εμπλέκονταν σε εμπόριο ναρκωτικών και τα οποία αναζητούσαν κτήματα στη βορειοανατολική Αττική για να τα χρησιμοποιήσουν για χασισοκαλλιέργεια.

Προκειμένου λοιπόν να μην επιστρέψουν τα χρήματα, οι ηθικοί αυτουργοί παράγγειλαν τη δολοφονία και των δυο για να τους κλείσουν για πάντα το στόμα.

Αξίζει, μάλιστα, να σημειωθεί ότι μόλις 4 ημέρες πριν από τη δολοφονία ο 53χρονος, όπως έλεγαν οι αστυνομικοί, είχε μεταβεί στην Ασφάλεια στο Αιγάλεω και συζητούσε πως θα «καρφώσει» όσα γνώριζε για συμπατριώτες του σχετικά με το παρελθόν τους, την εμπλοκή τους σε δολοφονίες, εκβιασμούς και ναρκωτικά.

Το μετάνιωσε τελευταία στιγμή και αποχώρησε, με συνέπεια να εξετάζεται εάν ένα από τα κίνητρα της δολοφονίας υπήρξε και αυτή η κίνηση του θύματος.

Ο ένας από τους ηθικούς αυτουργούς, όπως λένε οι αστυνομικοί, ήταν ένας Αλβανός γνωστός ως «Μόντι», ο οποίος έχει απασχολήσει τις αρχές για πλήθος ανεξιχνίαστων συμβολαίων θανάτου την τελευταία 15ετία.

Ως εκτελεστή προσέλαβαν έναν άλλον, επίσης αλβανικής υπηκοότητας, γνωστό στον κόσμο της νύχτας ως «Κίλι», ενώ μαζί του πήγε και ένας 20χρονος Ελληνας χρήστης ναρκωτικών.

Οι δράστες θα έπαιρναν συνολικά 60.000 ευρώ συμβόλαιο για το ανδρόγυνο (30.000 ευρώ για τον καθένα), τα οποία όμως, όπως ισχυρίστηκαν στην ανάκριση, όπου και ομολόγησαν με λεπτομέρειες τις πράξεις τους, δεν πήραν τελικά.