Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Χρόνια τώρα το αργεντίνικο κοινό προσπαθεί να συγκρίνει τον Λιονέλ Μέσι με τον Ντιέγο Μαραντόνα. Δεν τον θεωρούν ισάξιό του, δεν τους ενθουσιάζει το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστεί καθόλου στο Πρωτάθλημα της χώρας τους.

Και κάθε φορά περιμένουν τον επόμενο αγώνα του με την «αλμπισελέστε» φανέλα, για να δουν όσα παρακολουθούν οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα.

Ομως χθες, με τον κόμπο να έχει φθάσει στο χτένι, με την «αλμπισελέστε» να έχει παραλύσει από τον φόβο του αποκλεισμού και το υψόμετρο του Κίτο να μη βοηθάει καθόλου, το Νο 10 πήρε την υπόθεση προσωπικά. Και ανάγκασε τους δημοσιογράφους της χώρας του να τον αποθεώνουν με όποιο κοσμητικό επίθετο μπορείτε να φανταστείτε.

Μολονότι ο Ισημερινός προηγήθηκε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό με τον Ρομάριο, ο άσος της Μπαρτσελόνα απάντησε με χατ τρικ: στο 12΄, στο 20΄ και στο 61΄.

Ετσι απλά πήρε την ομάδα του και την οδήγησε στην 3η θέση της βαθμολογίας της Νότιας Αμερικής και σε ένα απευθείας εισιτήριο για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας, το ερχόμενο καλοκαίρι.

Οσο για το πιο εντυπωσιακό στατιστικό; Από τον Νοέμβριο του 2016, κανένας άλλος Αργεντινός παίκτης δεν έχει σκοράρει σε επίσημο αγώνα της «αλμπισελέστε»!

Δεν υπήρχε άλλο θέμα χθες μετά το 3-1 και τη λύτρωση της δις πρωταθλήτριας κόσμου. Μόνο ο Μέσι.

Γι’ αυτόν μίλησαν όλοι οι συμπαίκτες του, αυτόν αποθέωσε και ο προπονητής του, ο Χόρχε Σαμπάολι, που αποκάλυψε μάλιστα την ομιλία του στα αποδυτήρια πριν βγει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο:

«Είπα στους παίκτες μου: “Δεν χρωστάει ο Μέσι ένα Μουντιάλ στην Αργεντινή, αλλά το ποδόσφαιρο χρωστάει ένα Μουντιάλ στον Μέσι”. Ευτυχώς τα καταφέραμε να τον βοηθήσουμε για να βρίσκεται εκεί. Θα ήταν παράλογο να διεξαχθεί το πιο σημαντικό τουρνουά στον κόσμο χωρίς τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών».

Στα αποδυτήρια της ομάδας, το πανηγύρι ήταν ξέφρενο, ενώ ακούστηκαν και αρκετά υβριστικά συνθήματα κατά του Τύπου της χώρας, που «ξεσκίζει» την ομάδα όταν δεν παίρνει καλά αποτελέσματα και γεμίζει άγχος τους παίκτες.

Ο Ανχελ ντι Μαρία, που ήταν επίσης από τους διακριθέντες της χθεσινής αναμέτρησης στον Ισημερινό, μίλησε για τον μεγάλο συμπαίκτη του: «Ο “νάνος” ήταν απίστευτος. Είναι ο καλύτερος όλων, με διαφορά. Κατάφερε να πάει την Αργεντινή στο Μουντιάλ. Επρεπε να τον βοηθήσουμε για να παίξει έτσι όπως ξέρει και το πετύχαμε».

Ο τερματοφύλακας Ρομέρο ξεκαθάρισε ότι κανένας στα αποδυτήρια δεν έχει ποτέ αμφισβητήσει το «δεκάρι» τους: «Ο κόσμος τού ζητάει να βάζει 20 γκολ σε κάθε αγώνα, αλλά αυτό είναι αδύνατο ακόμα και για τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Οταν τον χρειαζόμαστε, είναι εκεί. Πήρε την ομάδα στους ώμους και έκανε πάλι θαύματα. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτόν και για το ότι είναι Αργεντινός».