Περίπου 100 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε όλη την Ταϊβάν εξαιτίας του ισχυρού τυφώνα «Νεσάτ» που σαρώνει τη χώρα, προκαλώντας διακοπή στην ηλεκτροδότηση σε 521.806 σπίτια, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πάνω από 80 μέλη σωστικών συνεργείων τραυματίστηκαν, μαζί με τρεις ακόμη ανθρώπους που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ενώ 40 άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε νότιες περιοχές του νησιού εξαιτίας πλημμυρών, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Οι περισσότεροι τραυματίστηκαν πέφτοντας ή επειδή χτυπήθηκαν από αντικείμενα, όπως ανέφερε το κεντρικό επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης σήμερα. Υπάλληλος του κέντρου είπε ότι όλοι οι τραυματισμοί, εκτός από δύο, ήταν ελαφρείς.
«Ο τυφώνας Νεσάτ» έφτασε χθες και αναμένεται να σαρώσει το νησί τις επόμενες δύο μέρες, πλήττοντας κυρίως τις νότιες περιοχές της Ταϊβάν, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία, που ανέφερε ότι ταχύτητα των ανέμων θα φτάσει περίπου στα 119 χιλιόμετρα την ώρα.
Η καταιγίδα αναμένεται να πλήξει την ηπειρωτική Κίνα και προβλέπονται καταρρακτώδεις βροχές έως και την Τετάρτη. Πολλές πόλεις και πολιτείες ανακοίνωσαν το κλείσιμο των σχολείων και υπηρεσιών, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε αρκετούς αυτοκινητοδρόμους.
Πάνω από 10.000 άνθρωποι, κυρίως από το νότο της χώρας, έφυγαν από τα σπίτια τους πριν τον τυφώνα και πάνω από 1.000 ήταν ακόμα σε καταφύγια το πρωί.
Η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος διακόπηκε σε περίπου ένα εκατομμύρια σπίτια κάποια στιγμή χθες, με την κυβέρνηση να αναφέρει ότι σήμερα το πρωί η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε περίπου 360.000 νοικοκυριά.
Ο Νεσάτ επίσης την ακύρωση 145 διεθνών πτήσεων. Μόνο η ακύρωση των 42 από τον κρατικό αερομεταφορέα Eva Airways Corp επηρεάζει περίπου 10.000 επιβάτες.
