Επίθεση με μαχαίρι έκανε ένας άνδρας σε σουπερμάρκετ του Αμβούργου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας άνθρωπος, ενώ ακόμη έξι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, κάποιοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.
Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Στις έρευνες για το περιστατικό μετέχει η γερμανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Ο δράστης εισήλθε σε σουπερμάρκετ του Μπάμπερκ, στο βορειοανατολικό Αμβούργο, όπου επιτέθηκε εναντίον αρκετών προσώπων, σκοτώνοντας επιτόπου έναν, ενώ στην προσπάθειά του να διαφύγει τραυμάτισε κι άλλα άτομα.
Η γερμανική εφημερίδα Bild δημοσίευσε στον ιστότοπό της μια φωτογραφία του δράστη, με το κεφάλι του καλυμμένο με μια λευκή σακούλα ενώ είναι γεμάτος από αίματα. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» (ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος), λίγο πριν την επίθεση.
Τον δράστη κυνήγησαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, οι οποίοι ειδοποίησαν και την αστυνομία για την επίθεση.
Μέχρι στιγμής, άγνωστα παραμένουν τα κίνητρα του δράστη. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, «αρχικές αναφορές ότι ο δράστης είχε σκοπό τη ληστεία δεν μπορούν προς το παρόν επιβεβαιωθούν».
Οι αρχές αποκλείουν την ύπαρξη άλλων δραστών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες από αυτόπτες ο δράστης την ώρα της επίθεσης φώναξε «Αλαχού Ακμπάρ» (Ο θεός είναι ο πιο μεγάλος).
Η τοπική αστυνομία ανέφερε επίσης ότι ο δράστης είναι ένας 26χρονος άνδρας γεννημένος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ωστόσο ακόμη δεν έχει καθοριστεί η υπηκοότητά του.
