Επικριτικά απέναντι στην κυβέρνηση στέκεται η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις κυβερνητικές πηγές που παρουσίασαν εκτενώς τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της τρέχουσας περιόδου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Το κόμμα της Πειραιώς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν έχει «την παραμικρή επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία».
Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει: «Η κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου, χωρίς την παραμικρή επαφή με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, έχει το θράσος να “διαφημίζει” με δεκασέλιδο non paper το νομοθετικό της έργο».
Όπως υποστηρίζει η ΝΔ:
– Στο υπουργείο Εσωτερικών και στους ΟΤΑ προετοιμάζουν, με ιδιαίτερο ζήλο, ρουσφέτια, ανορθολογικές προσλήψεις και αλόγιστες δαπάνες των χρημάτων των φορολογουμένων.
– Στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών κρατικοποιούν τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) με περίσσευμα ιδεοληψίας.
– Στο υπουργείο Παιδείας γυρνούν στην άκρατη κομματικοποίηση και υποβάθμιση των πανεπιστημίων μας και παίζουν με την αγωνία χιλιάδων οικογενειών για τις πανελλαδικές εξετάσεις.
-Στο υπουργείο Υγείας, η κατάρρευση του δημοσίου συστήματος υγείας είναι, δυστυχώς, πασιφανής.
Και καταλήγει με σκωπτικό τρόπο: «Πράγματι, σπουδαίο έργο… Τουλάχιστον οι Έλληνες αισθάνονται ανακούφιση, γιατί από τον Σεπτέμβριο αρχίζουν οι πτήσεις της διαστημικής εταιρείας του κ. Παππά».
