Έως τις 15.30 το μεσημέρι της Παρασκευής 11 Αυγούστου θα πρέπει να καταθέσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες σχετικό αίτημα, προκειμένου να συμμετάσχουν στον νέο διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο Ναυτιλίας και υπογράφτηκε τη Δευτέρα από τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων και των Αντικυθήρων με τον Πειραιά, την Κρήτη, το Γύθειο και την Καλαμάτα.
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα πρέπει να κατατεθούν μέχρι την Παρασκευή 18 Αυγούστου. Η σχετική προκήρυξη απεστάλη και στον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ).
Σημειώνεται ότι την Τρίτη 1η Αυγούστου, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), εγκρίθηκε ομόφωνα η προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για την κάλυψη της συγκεκριμένης άγονης γραμμής με την ίδια κρατική επιδότηση.
Το υπουργείο Ναυτιλίας συνεχίζει να αναζητά πλοίο για να καλύψει την ακτοπλοϊκή επιδοτούμενη γραμμή, καθώς ο πρώτος διαγωνισμός στις 17 Ιουλίου κηρύχτηκε άγονος, αφού δεν έδειξε ενδιαφέρον καμία εταιρεία.
Είχε προηγηθεί η σοβαρή μηχανική βλάβη του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» της ΛΑΝΕ που στις αρχές Ιουνίου διέκοψε τα δρομολόγια του και η κήρυξη της ΛΑΝΕ από το υπουργείο Ναυτιλίας σε «έκπτωτη».
