Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Παρασκευή στα Κύθηρα.
Λόγω της εξασθένησης των ανέμων και της ολονύχτιας «μάχης» των πυροσβεστών δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο της φωτιάς.
Σε επιφυλακή δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπυρώσεις διάσπαρτων εστιών.
Στο νησί επιχειρούν 116 πυροσβέστες με 38 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 83 ατόμων, 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Χθες το απόγευμα εκκενώθηκε, για προληπτικούς λόγους, η Ιερά Μονή Μυρτιδίων από μοναχές και προσκυνητές καθώς οι φλόγες πλησίασαν πολύ κοντά στο σημείο.
Θυμίζουμε ότι τα Κύθηρα έχουν τεθεί από το Σάββατο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ έχουν γίνει στάχτη πάνω από 15.000 στρέμματα δασικής έκτασης και χαμηλής βλάστησης.
Στη Θάσο
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην κορυφή του νησιού της Θάσου, Υψάριον.
Η φωτιά, που ξέσπασε στις 05:45 το πρωί σε δασική περιοχή κοντά στο καταφύγιο, αντιμετωπίστηκε άμεσα με τη συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων.
Στο σημείο παραμένουν επίγειες δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Πύρινο μέτωπο στην Ηλεία
Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σε δασική έκταση στην περιοχή Αχλαδινή της Ηλείας.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπάθησαν από την αρχή να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο μακριά από το δρυόδασος της Φολόης.
Στην περιοχή εξακολουθούν να επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις, ώστε να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο το πύρινο μέτωπο και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις, πριν γίνουν επικίνδυνες.
Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς σήμερα και αύριο
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς pic.twitter.com/8gTFYhCfbp
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) 6 Αυγούστου 2017
Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς https://t.co/GOnI1429C6 pic.twitter.com/6qw3FOwLMM
— Civil Protection GR (@GSCP_GR) 7 Αυγούστου 2017
