Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Με τις σημαίες της Ελλάδας και της Κύπρου «ταξιδεύει», πλέον, στο διάστημα ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος HELLAS SAT 3, ο οποίος εκτοξεύθηκε επιτυχώς τα μεσάνυχτα της Τετάρτης από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας.

Ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής, Νίκος Παππάς, δήλωσε ότι η εκτόξευση του δορυφόρου συνιστά μια σημαντική στιγμή για τη χώρα μας.

Εκτός από την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Ελλάδας στο διάστημα η κίνηση φέρνει για την Ελλάδα:

  1. Εξι αναμεταδότες έναντι τριών, που προέβλεπε η αρχική Σύμβαση, όπως είχε υπογραφεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, και των δύο αναμεταδοτών που τελικά παραδόθηκαν. Επιπλέον 17 χρονοαναμεταδότες, έναντι του τμήματος της προηγούμενης σύμβασης που ουδέποτε υλοποιήθηκε. Ουσιαστικά, υπερτριπλασιάζουμε τα οφέλη της χώρας.
  2. Τρεις επίγειους δορυφορικούς κομβικούς σταθμούς Hub, καθώς και διακόσια τερματικά, που θα καλύψουν νευραλγικούς τομείς, όπως της ‘Αμυνας, της ασφάλειας, της πολιτικής προστασίας.
  3. Τη διασφάλιση της παρουσίας της στο διάστημα, που ανοίγει το δρόμο για τη συνέχιση και την επέκταση σχετικών δραστηριοτήτων. Πλέον, ερευνητές και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαστήματος, βρίσκουν τη στήριξη που τους αρμόζει.

Επιπλέον, ο Hellas Sat 3 θα δώσει για πρώτη φορά στους επιβάτες των αεροπλάνων στην Ευρώπη πρόσβαση στο Ιντερνετ.