Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 44χρονο Χρήστο Γκίλη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την πριν από είκοσι χρόνια δολοφονία του Νικήτα Κορωνιού μπροστά στα μάτια της κοπέλας του, στον Λυκαβηττό.
Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι ο 44χρονος Γκίλης είναι ο δολοφόνος του νεαρού και ο αποκαλούμενος «δράκος των ασανσέρ» στον οποίο αποδίδονται βιασμοί σε βάρος 28 γυναικών την περίοδο 1996-1997 και για τους οποίους του έχει επιβληθεί ποινή συνολικά 179 χρόνων.
Οι δύο δικαστές που μειοψήφησαν επί της ενοχής του κατηγορούμενου είχαν την άποψη πως τα στοιχεία σε βάρος του δεν ήταν ισχυρά και ψήφισαν υπέρ της αθώωσής του λόγω αμφιβολιών. Η απόφαση, που του επιβάλλει επιπλέον ισόβια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ανακοινώθηκε ενώπιον των συγγενών του θύματος αλλά και της συζύγου του κατηγορούμενου.
Το Πρωτοβάθμιο Κακουργιοδικείο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέως η οποία, νωρίτερα, ζήτησε την ενοχή του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με κυρίαρχο στοιχείο το παλαμικό αποτύπωμα του 44χρονου κατηγορούμενου το οποίο εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο του θύματος και μάλιστα στο σημείο όπου το θύμα δέχτηκε το μοιραίο χτύπημα.
Κατά την εισαγγελέα, το αποτύπωμα αποτελεί «αδιαμφισβήτητο αποδεικτικό στοιχείο που καταδεικνύει πως ο κατηγορούμενος βρέθηκε στο σημείο». Στην απολογία του ο Γκίλης ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με τη δολοφονία του 21χρονου, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε πήγε στον Λυκαβηττό.
