Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Σε μια πρωτότυπη ντιρεκτίβα προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών του Τατζικιστάν, το οποίο, προφανώς, θεωρεί ότι οι αστυνομικοί της χώρας έχουν χαμηλό επίπεδο. Για τον λόγο αυτό ανακοίνωσε ότι τα όργανα της τάξης θα πρέπει να παρακολουθούν, από εδώ και στο εξής, θεατρικές παραστάσεις για να ανέβει το πολιτιστικό τους επίπεδο.

Οι αστυνομικοί, ανεξαρτήτως βαθμού, θα πρέπει να πηγαίνουν στο θέατρο τουλάχιστον μία φορά τον μήνα, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Ουμαρτζόν Εμομάλι. Με τον τρόπο αυτό «θα ανέβει το πολιτιστικό επίπεδό τους και θα μειωθεί η κούραση που αισθάνονται μετά από μια δύσκολη και αγχωτική ημέρα», εξήγησε. Διευκρίνισε μάλιστα ότι οι αστυνομικοί, τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια, θα ενημερώνονται για τις πρεμιέρες.

Ο πρόεδρος του Τατζικιστάν Εμομάλι Ραχμόν, που κυβερνά τη χώρα με σιδηρά πυγμή από το 1992 διέταξε το 2015 την κατασκευή ενός θεάτρου, κόστους 100 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα είναι το μεγαλύτερο στην κεντρική Ασία. Το 2012 στη χώρα εγκαινιάστηκε η μεγαλύτερη βιβλιοθήκη της περιοχής και κατόπιν κλήθηκαν οι κάτοικοι να γεμίσουν με βιβλία τα ράφια της.