Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τουλάχιστον 92 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 100 αγνοούνται στη Σρι Λάνκα εξαιτίας των πλημμυρών και κατολισθήσεων που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές των μουσώνων. Υπολογίζεται, ακόμη, ότι υπάρχουν περισσότεροι από 60.000 εκτοπισμένοι.

«Ο μουσώνας ξεκίνησε μια μια πολύ σφοδρή βροχόπτωση. Υπάρχουν ζώνες στις οποίες δεν έχουμε καταφέρει να φτάσουμε αλλά οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη» είπε στους δημοσιογράφους ο Ντουνές Γκανκάντα, ο υφυπουργός Διαχείρισης Κρίσεων.

Μεταξύ των 92 θυμάτων είναι και ένας στρατιώτης που έπεσε από ελικόπτερο και σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να βοηθήσει έναν χωρικό.

Οι καταρρακτώδεις βροχές κατέστρεψαν εκατοντάδες σπίτια και δρόμους, ενώ χιλιάδες στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να παράσχουν βοήθεια σε αποκομμένα χωριά. Σε πολλές περιοχές πραγματοποίησε επιχειρήσεις διάσωσης και η αεροπορία, καθώς πολλοί άνθρωποι είχαν καταφύγει στις στέγες των σπιτιών τους.

Οι περισσότερες καταστροφές έχουν αναφερθεί στη Ρατναπούτρα, περίπου 100 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Κολόμπο, όπου ο ποταμός Κάλου υπερχείλισε.

Η Σρι Λάνκα έκανε έκκληση για βοήθεια στη διεθνή κοινότητα, στις γειτονικές χώρες και τα Ηνωμένα Έθνη. Η Ινδία ανταποκρίθηκε ήδη και ένα πρώτο ινδικό πλοίο αναμένεται να φτάσει αύριο στο Κολόμπο.

Οι φετινές βροχές είναι οι πιο καταστροφικές για τη χώρα από τον Μάιο του 2003. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 250 άνθρωποι και 10.000 σπίτια καταστράφηκαν.