Σε πεδίο αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση μετατράπηκε το ζήτημα της εξαγοράς του 20% του MEGA, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως αγοραστής είναι ο Ιβάν Σαββίδης και το τίμημα περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ.
Η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της, έσπευσε να μιλήσει για δυνάμεις της «παλιάς και νέας διαπλοκής», οι οποίες επιχειρούν «να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των πολιτών», με τις «ευλογίες της κυβέρνησης και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό Δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών».
Προσπαθώντας να δομήσει το παραπάνω επιχείρημα, η Ν.Δ. σημειώνει αφενός πως ο Φώτης Μπόμπολας δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του, ενώ οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να χαρίσουν στον Ιβάν Σαββίδη μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Διατυπώνει, επίσης, τα παρακάτω ερωτήματα:
- Πώς είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της;
- Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας;
- Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων;
Σε ειρωνικό τόνο απάντησαν πηγές του Μαξίμου στην ανακοίνωση της Ν.Δ. Όπως ανέφεραν αρχικά, η Ν.Δ. και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης «έχουν πολύ άγχος» και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ.
«Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη. Γελάει ο κόσμος», τόνισαν επίσης οι ίδιοι κύκλοι.
Υπενθυμίζεται η ανακοίνωση της «Πήγασος Α.Ε.», με την οποία ενημέρωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών πως πούλησε το μεγαλύτερο μέρος του ποσοστού των μετοχών που κατείχε στο Mega:
Η “ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” ανακοινώνει, ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της “ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε.” ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής και μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω Ανώνυμη Εταιρία, από 32,7321%, σε 13,0961%.
