Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Για στρατηγική απαξίωσης της ΔΕΗ και ανάδειξής της σε εχθρό του πολίτη με στόχο να φτάσει ο αδικημένος και απελπισμένος κόσμος να νομιμοποιήσει το ξεπούλημα της ΔΕΗ έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας υπογράμμισε πως είναι ξεκάθαρο ότι μεθοδεύεται ο ευτελισμός της ΔΕΗ για «να αγανακτήσει ο κόσμος και να πει “πουλήστε τη”».

«Η ΔΕΗ χρησιμοποιείται για να εισπράττονται φόροι και χαράτσια, τα οποία είναι αβάσταχτα. Η ΔΕΗ αποστέλλει λογαριασμούς που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πώς εκτινάσσονται σε αυτά τα ποσά και την ίδια ώρα ξεπουλιέται», ανέφερε.

Χαρακτήρισε «προφάσεις εν αμαρτίαις» τη στάση του Πάνου Σκουρλέτη για το ζήτημα και επανέλαβε ότι όποιος συμπράττει στο ξεπούλημα έχει κακουργηματικής φύσης ποινική ευθύνη.

Με αφορμή τη χθεσινή διαμαρτυρία του κινήματος «Δεν πληρώνω», στην οποία συμμετείχε η ίδια στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ, τόνισε ότι πρέπει να μπούμε όλοι μπροστά για να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν συμπολίτη μας για οφειλές.

Κατήγγειλε ότι άκουσε χθες στελέχη της ΔΕΗ να προτρέπει «πολίτες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμβληθούν με άλλες εταιρίες που δίνουν το ρεύμα φθηνότερα από τη ΔΕΗ».

Σχετικά με το μέτωπο της διαπραγμάτευσης, η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε πως το δεύτερο μνημόνιο έληξε στις 30 Ιουνίου του 2015 πριν το δημοψήφισμα.

«Το μνημόνιο που εφαρμόζει ο Τσίπρας, το ψήφισε μαζί με τον κ. Μητσοτάκη, την κ. Γεννηματά και την πλήρη ανοχή των δήθεν αντιπολιτευόμενων κομμάτων του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής».

«Γενική ανυπακοή η λύση»

Σε ερώτηση για το εάν υπάρχει λύση, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας απάντησε ότι «βεβαίως υπάρχει η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσουμε, αλλά από την άλλη πλευρά δεν πρέπει να κοροϊδεύει κανείς ότι είναι χαρτογραφημένα».

Σημείωσε ότι ο νέος δρόμος «περνάει μέσα από μία απόφαση γενικής ανυπακοής, δηλαδή άρνησης πληρωμής οποιασδήποτε οφειλής συνδέεται με το παράνομο χρέος και την παράνομη επιβολή των μνημονίων, άρνηση υποβολής σε όλα τα μέτρα που συνδέονται με το χρέος, αντίσταση σε όλες τις επιβαλλόμενες επιβαρύνσεις».

Έκανε λόγο όχι για μονομερή, αλλά «κυριαρχική διαγραφή, εάν θέλουμε να μιλάμε για έναν ανεξάρτητο λαό, μία χειραφετημένη κοινωνία και ένα ανεξάρτητο κράτος, που έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα να αποκρούσουν αυτό το χρέος. Εκείνοι που δεν το κάνουν στο όνομα του λαού και τους κράτους έχουν ευθύνη».

Σε ό,τι αφορά τη δίκη Siemens, που συνεχίστηκε σήμερα στο Εφετείο, επανέλαβε ότι «το ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή η κυβέρνηση, παριστάνει ότι δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει σκάνδαλο. Έχει μια μουγκή εκπροσώπηση που δεν αρθρώνει λόγο».

Τέλος, η κ. Κωνσταντοπούλου επανέλαβε ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν τα διαπραγματευτικά εργαλεία της χώρας, όπως το πόρισμα για τις γερμανικές οφειλές κατηγορώντας την κυβέρνηση για «ακραία προδοτική συμπεριφορά και εκποίηση».