Ενας ολόκληρος μήνας, 150 εκδηλώσεις, εκπλήξεις για μεγάλους και παιδιά, παραστάσεις μουσικές και θεατρικές, στιγμές αφιερωμένες στον αθλητισμό και τη δημιουργία.
Ο Δήμος Αθηναίων άνοιξε ένα εμβληματικό τοπόσημο της Αθήνας για όλο τον Ιούνιο.
Ο Εθνικός Κήπος ξαναζωντανεύει, ξαναμπαίνει στην καθημερινότητα των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, τους καλεί να «Ζήσουν τον Κήπο Αλλιώς».
«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα αναδεικνύονται τα πάρκα και οι κήποι της πόλης σε σημείο συνάντησης, πολιτισμού και άθλησης για μικρούς και μεγάλους», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, επισημαίνοντας ότι «ο πιο κεντρικός και αγαπημένος κήπος της πόλης θα αποτελέσει την αφετηρία του προγράμματος».
Επί έναν μήνα ο χώρος θα γεμίσει εργαστήρια, γυμναστική, γιόγκα, πιλάτες, μουσική, θέατρο, χορό, ξεναγήσεις, παιχνίδια και κρυμμένους θησαυρούς για όλους.
Από τις εκδηλώσεις που ξεχωρίζουν:
● η ποιητική περιήγηση μέσα από την παράσταση «Εθνικός Κήπος», σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη (συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών 22-26/6),
● οι συναυλίες των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής (20 & 21/6),
● μια ιδιαίτερη «χαρτογράφηση» της νεότερης ιστορίας του Κήπου από το Ιστορικό Αρχείο του Δήμου Αθηναίων (7/6),
● μια ξενάγηση-ανακάλυψη των γλυπτών του (18 & 25/6), αλλά και
● το καθιερωμένο Athens Garden Festival (8-11/6).
Πληροφορίες: 210 5284854, www.opanda.gr
