Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Έπειτα από έξι σχεδόν μήνες στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Βόρεια Συρία η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη» την οποία εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ολοκληρώθηκε. Την ανακοίνωση έκανε ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ανακοίνωσε ότι η επιχείρηση στη βόρεια Συρία στέφθηκε με επιτυχία και πρόσθεσε ότι αν υπάρξει οποιαδήποτε περαιτέρω δράση του τουρκικού στρατού στη Συρία, αυτή δεν θα εντάσσεται στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Οι τουρκικές δυνάμεις εισέβαλαν στη βόρεια Συρία τον Αύγουστο για να απωθήσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος από την περιοχή των συνόρων και για να σταματήσουν την προέλαση των Κούρδων.