Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στο τέλος του ελληνικού προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, παραπέμπει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας για τα ενδεχόμενα πρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης χρέους για τη χώρα μας. 

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ESM ανέφερε:

Θα καθορίσουμε στο τέλος του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018 εάν χρειάζονται μεσοπρόθεσμα μέτρα για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Επανέλαβε επίσης ότι τα ενδεχόμενα μέτρα μπορούν να περιλαμβάνουν την επέκταση των λήξεων των δανείων και περίοδο χάριτος για τους τόκους, αλλά όχι τη θέσπιση πλαφόν στα επιτόκια.

Την ίδια ώρα, το Βερολίνο, εμφανίζεται αρνητικό στο πάγωμα των ελληνικών επιτοκίων.

Η εφημερίδα Handelsblatt, επικαλείται εσωτερικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείο Οικονομικών, όπου υπολογίζεται ότι το ενδεχόμενο πάγωμα των επιτοκίων μέχρι το 2040 για την αποπληρωμή των ελληνικών δανείων μπορεί να στοιχίσει στους δανειστές 120 δισ. ευρώ.

Τη στιγμή που στη Γερμανία βρίσκεται σε εξέλιξη μια κρίσιμη προεκλογική περίοδος, η Handelsblatt επισημαίνει ότι ο Β. Σόιμπλε κρατά σκληρή στάση στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ, στα μέσα Απριλίου, όπου θα παραστεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών. Εκεί, «πίσω από κλειστές πόρτες», η ελληνική κρίση ενδέχεται να αποτελέσει ξανά αντικείμενο διαπραγματεύσεων, σημειώνει το δημοσίευμα, εκτιμώντας ότι στις πιέσεις που ασκεί η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στους Ευρωπαίους για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους «η απάντηση του Σόιμπλε ενδέχεται να είναι η εξής: Όχι».