Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο ελληνικός προϋπολογισμός, αλλά και οι κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών εξελίσσονται καλύτερα από το αναμενόμενο, σύμφωνα με τον Κλ. Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (EMS) υποστήριξε ότι η Ελλάδα, παρά τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του Μηχανισμoύ από το ποσό που είχε υπολογιστεί.

«Έxουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλει μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Όπως εξηγεί, «οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογισθεί και το ό,τι ο προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσεται καλύτερα».

Και συμπληρώνει στην περίπτωση που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο εκκινήσει ένα δικό του πρόγραμμα για την Ελλάδα, τότε η συμμετοχή του ESM «θα μειωθεί ακόμη περισσότερο».

Η συνέντευξη του Κλάους Ρέγκλινγκ θα δημοσιευθεί ολόκληρη αύριο Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, ημέρα του Eurogroup.