Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ερευνα προκειμένου να διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τραγικό θάνατο ο διευθυντής των Φυλακών του Μαλανδρίνου σε τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Αγιο Σπυρίδωνα Φωκίδας, ζητούν οι συνάδελφοί του.

Το τροχαίο έγινε στο 59ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αντιρρίου-Ιτέας όταν, κάτω από άγνωστες συνθήκες, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 54χρονος Βασίλης Γκορτζιάς εξετράπη της πορείας του και έπεσε στη θάλασσα, από ύψος 20 μέτρων.

Λίγη ώρα αργότερα, ο οδηγός ανασύρθηκε νεκρός από το αυτοκίνητο, που είχε γίνει μια άμορφη μάζα.

Ο Βασίλης Γκορτζιάς, που ζούσε με την οικογένειά του στο Αγρίνιο, έκανε καθημερινά αυτό το μεγάλο δρομολόγιο για να φτάσει στη δουλειά του.

Η νεκροψία-νεκροτομή, αλλά και η πραγματογνωμοσύνη που θα διενεργηθεί στο αυτοκίνητο, αναμένεται να ρίξουν φως στις συνθήκες του δυστυχήματος. Οι συνάδελφοί του χθες σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν πως πίσω από το τροχαίο βλέπουν ερωτηματικά για τις συνθήκες θανάτου του.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας ζητεί να διεξαχθεί έρευνα από τις Αρχές και να δοθούν απαντήσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων:

«Ο Βασίλης Γκορτζιάς ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος, υπηρέτησε με επιτυχία σε πολλά Καταστήματα Κράτησης και διετέλεσε διευθυντής στις Φυλακές του Βόλου και των Ιωαννίνων, ενώ τα τελευταία χρόνια προΐστατο της Διεύθυνσης στο Κ.Κ. Μαλανδρίνου. Η απρόσμενη απώλειά του βυθίζει όλους εμάς τους συναδέλφους του στις φυλακές στο πένθος, αλλά κυρίως την οικογένειά του, τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Αναμένουμε η έρευνα των Αρχών που έχουν επιληφθεί της υπόθεσης να απαντήσει σε όλα τα ερωτηματικά που έχουν δημιουργηθεί».