Επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε την Κυριακή ο δήμος Πειραιά, για τα 63 θύματα – σμηνίτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς – του μεταγωγικού αεροσκάφους, τύπου C-130, της Πολεμικής Αεροπορίας, που συνετρίβη στο όρος Όθρυς πριν από 26 χρόνια.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, της Βουλής, του δήμου, των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Συλλόγων, καθώς και συγγενών των θυμάτων, μπροστά στο μνημείο των πεσόντων, στην ομώνυμη πλατεία της πόλης. Τιμές απέδωσαν άγημα και η μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και η Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, αντιπτέραρχος ε.α. Γιώργος Δαβάκης, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στην ομιλία του, τόνισε ανάμεσα στ’ άλλα:
26 χρόνια πέρασαν και όμως είναι σαν να ήταν χθες. Επί 26 χρόνια συναντιόμαστε αυτή την ημέρα και αυτή την ώρα στο ιερό αυτό χώρο για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τους 63 ένστολους αγνούς υπερασπιστές των αξιών και των ιδανικών του Έθνους, που έδωσαν τη ζωή τους στη πλαγιά του όρους Όθρυς υπηρετώντας με συνέπεια και αφοσίωση την Πατρίδα. Τη μοιραία εκείνη ημέρα, το αεροσκάφος C-130 υπ’ αριθμό 748, πέντε λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι, συνετρίβη στο όρος Όθρυς. Σε ένα δύσβατο και απόκρημνο σημείο που τα εναέρια και επίγεια μέσα διάσωσης, χρειάστηκαν 4 ολόκληρες μέρες για να εντοπίσουν τα συντρίμμια του. Η θυσία αυτή στις μέρες που ζούμε, που όλα αμφισβητούνται και όλα βρίσκονται υπό αίρεση είναι ιδιαίτερα σημαντική και σηματοδοτεί πως σ’ αυτόν εδώ τον τόπο υπάρχουν αξίες που δεν σβήνουν και άνθρωποι που είναι έτοιμοι να δώσουν τη ζωή τους γι’ αυτές.
