Η επιχείρηση-Κύπελλο έχει αρχίσει για τον ΠΑΟΚ σε όλα τα επίπεδα. Στο αγωνιστικό, ο Βλάνταν Ιβιτς δούλεψε με τους παίκτες του στα τελειώματα μετά από γεμίσματα προς την περιοχή του αντιπάλου, εκτιμώντας ότι η ομάδα του θα βρει αυτό το στυλ παιχνιδιού μπροστά της στο ματς Κυπέλλου με την Ξάνθη που θα γίνει αύριο στα Πηγάδια.
Ο τεχνικός του «δικεφάλου» περιμένει σήμερα να πληροφορηθεί την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σχετικά με την τιμωρία του Αθανασιάδη.
Ο 29χρονος επιθετικός είχε τιμωρηθεί πρωτόδικα με τρεις αγωνιστικές για την αγκωνιά στον Χαντάκια στην αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, έχει εκτίσει τις δύο (απουσίασε στα ματς με ΑΕΛ και Αστέρα) και αν η Νομική Υπηρεσία της ομάδας ρίξει την ποινή θα είναι στο βασικό σχήμα αύριο.
Ο νομικός του ΠΑΟΚ, Λάμπρος Μπίρδας, έστειλε έκθεση οκτώ σελίδων με την οποία προσπαθεί να πείσει ότι δεν επρόκειτο για κίνηση βιαιοπραγίας, υπενθυμίζοντας μάλιστα άλλες δέκα περιπτώσεις που ανάλογες συμπεριφορές τιμωρήθηκαν πιο ήπια.
Μεταξύ αυτών, και η φάση της αποβολής του Μπερμπάτοφ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ για την αντιαθλητική συμπεριφορά του στον Σιμόες που έφερε τελικά τιμωρία δύο αγωνιστικών.
Στα Πηγάδια αναμένεται να αρχίσει για πρώτη φορά βασικός ο Πέντρο Ενρίκε, σε αντίθεση με τον Πρίγιοβιτς που μάλλον θα είναι και πάλι αρχικά στον πάγκο.
Ο ΠΑΟΚ θα έχει και τον κόσμο του στην Ξάνθη, αφού η τοπική ΠΑΕ διαθέτει δύο θύρες με εισιτήρια 20 και 25 ευρώ.
Το δεύτερο μέτωπο του ΠΑΟΚ αφορά την προετοιμασία των αγώνων με τη Σάλκε. Αύριο το πρωί θα ανοίξει η διάθεση των εισιτηρίων για το πρώτο ματς την άλλη Πέμπτη στην Τούμπα (μέχρι και απόψε διατίθενται μόνο όσα αντιστοιχούν σε κατόχους διαρκείας) και αναμένεται πανζουρλισμός.
Την ίδια ώρα υπάρχει συνεννόηση με τη Σάλκε για την έλευση περίπου 1.200 Γερμανών φιλάθλων που θα φιλοξενηθούν στη θύρα 8.
Τα μέτρα, τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στο Γκελζενκίρχεν, θα είναι πολύ αυστηρά και χθες στη Γερμανία δόθηκε από τους υπευθύνους της Σάλκε και της Αστυνομίας συνέντευξη Τύπου για να αναλυθούν όλα όσα θα ισχύσουν στη ρεβάνς.
Η πρωτοβουλία πάρθηκε λόγω των επεισοδίων που είχαν γίνει τον Αύγουστο του 2013 στο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων (οπαδοί της Σάλκε είχαν σηκώσει σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας) στο πλαίσιο των προκριματικών του Champions League.
Το ευχάριστο σε ό,τι έχει να κάνει με τις αναμετρήσεις κόντρα στη Σάλκε για τον ΠΑΟΚ είναι ότι η αποθεραπεία του Τζάλμα Κάμπος εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και ο Ανγκολέζος έχει ελπίδες να δηλώσει «παρών» ακόμη και στο πρώτο ματς της Τούμπας.
Για τη ρεβάνς της Γερμανίας ο Ιβιτς, πιθανότατα, θα έχει στη διάθεσή του και τον Πέλκα.
