Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει βαθμιαία επιδείνωση του καιρού από το βράδυ της Πέμπτης, με χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε αρκετές πεδινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν μέχρι 6 Μποφόρ, ενώ αναμένεται παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τη νύχτα.

Την Παρασκευή αναμένεται τα φαινόμενα να αυξηθούν και να φέρουν νέα πτώση της θερμοκρασίας, αλλά προσωρινά, και από το βράδυ προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη τη χώρα.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη υπάρχουν νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα φέρουν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και από το βράδυ στα πεδινά.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, 4-5 Μποφόρ και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 7 βαθμούς και στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 15 βαθμούς, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις που θα αυξηθούν βαθμιαία από τα βόρεια και από τις βραδινές ώρες αναμένονται τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά των βορειότερων περιοχών.

Την Παρασκευή το χιόνι και το χιονόνερο θα χαρακτηρίσουν τον καιρό από το υψόμετρο των 200 μ. Ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς, ενώ στα βόρεια θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι, βόρειοι 3 με 5 Μποφόρ και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια κα τα ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ηπιότερος ο καιρός στα νησιά του Αιγαίου, αλλά με νεφώσεις που θα φέρουν τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη -εκεί θα έχουμε και χιόνια στα ορεινά την Παρασκευή- και τα Δωδεκάνησα.

Βόρειοι οι άνεμοι έως 5 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο έως 6. Η θερμοκρασία θα φτάσει του 15 βαθμούς, ωστόσο στα νησιά του βόρειου Αιγαίου θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Αρχικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα πέσουν κάποιες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 Μποφόρ, αλλά στη διάρκεια της νύχτας θα στραφούν σε βόρειους-βορειοανατολικούς 4 έως 5 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως 13 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Παρασκευή θα σημειωθούν χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ανατολικά και βόρεια του νομού, ενώ θα χιονίσει και στην Πάρνηθα, αλλά και σε περιοχές του νομού με υψόμετρο γύρω στα 500 μέτρα.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι λίγες νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν και θα δώσουν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά. Μέγιστη θερμοκρασία 10 βαθμοί Κελσίου, στα βόρεια 2-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή θα συνεχιστούν τα φαινόμενα, αλλά με τον καιρό να βελτιώνεται από το απόγευμα, ενώ θα εξασθενήσουν και οι άνεμοι. Αρκετό κρύο, με τη θερμοκρασία από -2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.