Με διαθήκη που αποδείχτηκε πλαστή ένας 53χρονος δικηγόρος και ακόμα δύο άτομα κληρονόμησαν 1,1 εκατ. ευρώ από ηλικιωμένο, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες
Αύριο θα οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ο 53χρονος δικηγόρος Χ.Φ. και η 48χρονη συνεργός του Β.Α., οι οποίοι εξετάζεται εάν είναι μέλη μιας νέας «εταιρείας δολοφόνων» καθώς με πλαστή διαθήκη είχαν «αρπάξει» την περιουσία ενός ηλικιωμένου που η αξία της ξεπερνά το 1,1 εκατ. ευρώ. Τα δύο άτομα είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητείται ακόμη ένα άτομο, ηλικίας 42 ετών, το οποίο εμπλέκεται στην υπόθεση.
Η απάτη αφορά την «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμά του στον Βύρωνα. Ο θάνατός του είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες εν τούτοις δεν κατάφεραν να αποδείξουν εάν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια.
Τον περασμένο Μάιο, όμως, στην Ασφάλεια έφτασε πληροφορία που ανέφερε ότι ένα άτομο έκανε ανάληψη πολύ μεγάλου ποσού από λογαριασμό του θανόντος –ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή– παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ’ όλα νομότυπα. Ετσι ξεκίνησαν έρευνες από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο δικηγόρος, άγνωστο πώς, είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και έφτιαξε μια πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με τη μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, που κατέθεσε ενόρκως ότι η υπογραφή ήταν του θανόντος.
Με τον τρόπο αυτό, εμφανίστηκε ως η μοναδική «κληρονόμος» η 48χρονη γυναίκα και πέτυχε να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας του άτυχου ηλικιωμένου που αποτελούνταν από δύο διαμερίσματα κι έναν χώρο στάθμευσης στην Αττική.
Μάλιστα ο 53χρονος δικηγόρος εμφανίστηκε ως πληρεξούσιος της 48χρονης σε τράπεζα και ζήτησε τη μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από τα 980.000 ευρώ που υπήρχαν στον λογαριασμό του νεκρού.
Αλλά η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντος δεν άργησε να φανεί οπότε ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν, ενώ στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κ.ά. Το παράνομο περιουσιακό όφελος από τη δράση της ομάδας ανέρχεται στο ποσό του 1.100.000 ευρώ περίπου, υπολογιζομένων της αξίας των ακινήτων και του ύψους των καταθέσεων του τραπεζικού λογαριασμού.
