Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Στους πολίτες της Λέσβου θα πάνε τα χρήματα από το βραβείο Ούλοφ Πάλμε, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Λέσβου, διότι όπως είπε εκείνοι είναι αυτοίπου με την αλληλεγγύη που επέδειξαν έσωσαν και φιλοξένησαν χιλιάδες πρόσφυγες που έφτασαν στο νησί.

Τα πρώτα χρήματα θα πάνε στους Κώστα Πιντέρη και Θανάση Μαρμαρινό, τους δύο ιδιοκτήτες καϊκιών που διέσωζαν πρόσφυγες σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης.

Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας και της σφοδρής χιονόπτωσης στο νησί, τα καΐκια τους βυθίστηκαν και χρήζουν επισκευής.

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Εφ. Συν.» Γιώργος Παγούδης, σύμφωνα με τον λιμενικό σταθμό Μύθημνας, τα δύο καΐκια δεν έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, ωστόσο οι πετρελαιοκινητήρες τους χρειάζονται επισκευή για να λειτουργήσουν ξανά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, τα πρώτα χρήματα θα δοθούν για την επισκευή των δύο καϊκιών.