Από τη στιγμή που το πρωτάθλημα είναι χαμένη υπόθεση για την Ιντερ, θα περίμενε κανείς πως το Γιουρόπα Λιγκ θα αποτελούσε αποκούμπι για την ομάδα του Μιλάνου. Ούτε καν.
Οι «νερατζούρι» έχασαν στο Ισραήλ με 3-2 από τη Χάποελ Μπέερ Σεβά και αποκλείστηκαν από τους «32» της διοργάνωσης, ενώ απομένει ακόμη μια αγωνιστική.
Το χειρότερο για την παραπαίουσα ιταλική ομάδα είναι πως προηγήθηκε με 2-0, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει ούτε τον βαθμό…
«Πολλές φορές φέτος καταρρέουμε όταν δεχόμαστε γκολ. Αυτό συνέβη και τώρα. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία γι’ αυτή την αποτυχία», τόνισε ο αρχηγός Μάουρο Ικάρντι.
Το 2-0 του πρώτου μέρους ήρθε τούμπα και σε αυτό συνηγόρησε η αποβολή του τερματοφύλακα Χαντάνοβιτς, ο οποίος υπέπεσε σε πέναλτι απ’ το οποίο προήλθε το 2-2.
Με την επική ανατροπή τους, οι Ισραηλινοί θέλουν ισοπαλία με σκορ στο Σαουθάμπτον για ν’ αφήσουν πίσω τους και τους Αγγλους.
Το άλλο μεγάλο όνομα του Γιουρόπα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αναμένεται να συνεχίσει στην επόμενη φάση, μετά το επιβλητικό 4-0 κόντρα στη Φέγενορντ.
Με ηγέτη τον Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος άνοιξε το σκορ και έβγαλε «πάρε-βάλε» ασίστ στον Μάτα για το 2-0, προσπέρασε τους Ολλανδούς στη βαθμολογία και θέλει τώρα μια ισοπαλία στο Λουχάνσκ κόντρα στην αδύναμη και αποκλεισμένη Ζόρια.
Τώρα, αν καταφέρει και χάσει εκεί, θα αποκλειστεί μόνο αν η Φέγενορντ νικήσει την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε.
Στον νοκ άουτ γύρο πέρασε και η Ρόμα, μετά το 4-1 κόντρα στη Βικτόρια Πλζεν.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Εντιν Τζέκο, ο οποίος σημείωσε χατ τρικ. Φαβορί για να συνοδεύσει τους «τζαλορόσι» είναι η Αστρα, η οποία με δύο γκολ στα τελευταία λεπτά νίκησε την Αούστρια στη Βιέννη με 2-1.
Με δύσκολες εντός έδρας νίκες εξασφάλισαν την πρόκρισή τους Μπιλμπάο και Γκενκ. Οι Βάσκοι βρέθηκαν να χάνουν από τη Σασουόλο, όμως εν τέλει νίκησαν με 3-2.
Μόλις 1-0 επικράτησε η Γκενκ της Ραπίντ Βιέννης και πέρασε, με «χρυσό» σκόρερ τον Νίκο Καρέλη, που έφτασε τα 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις φέτος.
