Τεταμένο είναι το κλίμα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αγρότες έφτασαν το απόγευμα της Παρασκευής ζητώντας να φορτωθούν τα προϊόντα τους στο πλοίο, ώστε να αποπλεύσει για Πειραιά.
Αργά το απόγευμα επικράτησε ένταση μεταξύ των αγροτών και των ναυτεργατών. Αγρότες μαζεύτηκαν δίπλα στο πλοίο, το προσωπικό του οποίου χρησιμοποίησε αντλίες νερού για να του απωθήσει.
Το συγκεντρωμένο πλήθος στο λιμάνι, πέταξε φωτοβολίδες στο πλοίο.
Αγρότες έβαλαν φωτιά στα εκδοτήρια της ANEK και της Blue Star.
Το πλοίο που βρισκόταν στο λιμάνι (BLUE HORIZON) έλυσε κάβους και πλέει αρόδο σε κοντινή απόσταση. Δεν πρόκειται να αποπλεύσει για Πειραιά.
«Το πρωί του Σαββάτου θα έχουμε νεότερα» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Να γυρίσει το πλοίο στο λιμάνι
Σε ομηρεία βρίσκεται ο λιμενάρχης Ηρακλείου. Οι αγρότες απαιτούν να δώσει εντολή στο πλοίο, να γυρίσει στο λιμάνι.
Στο μεταξύ, στο εκδοτήριο που έπιασε φωτιά, λόγω των υλικών που υπάρχουν, σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αδυνατούν να προσεγγίσουν το σημείο.
Αγρότες στηρίζουν τους ναυτεργάτες
Στο μεταξύ, η «πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων» μικρομεσαίων αγροτών, με ανακοίνωσή της δηλώνει πως στέκεται «αγωνιστικά στο πλευρό των ναυτεργατών που απεργούν» και εκφράζει «τη μαχητική συμπαράσταση κι αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα τους».
