Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Νέες βίαιες συγκρούσεις ξέσπασαν σε δύο φυλακές της Βραζιλίας με την αστυνομία να ανακοινώνει ότι τουλάχιστον δέκα κρατούμενα έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Το κύμα βίας που έχει ξεσπάσει σε πολλά σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας σχετίζεται με πόλεμο συμμοριών, ενώ οι νεκροί έχουν ήδη ξεπεράσει τους εκατό.

Οι τελευταίες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πολιτεία του Ρίο Γκράντε, στις φυλακές Αλκακούζ και Ροτζέριο Κοουτίνιο, οι οποίες βρίσκονται δίπλα η μία στην άλλη. Σημειωτέον ότι στη φυλακή του Αλκακούζ η χωρητικότητα είναι 620 άτομα, ωστόσο σε αυτήν κρατούνται 1.083.

Το κύμα βίας στις φυλακές της χώρας ξεκίνησε την πρώτη Ιανουαρίου όταν 56 κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους στη φυλακή Αμαζόνας με τις αρχές να επισημαίνουν ότι η συμμορία «Οικογένεια του Βορρά» έχει βάλει στο στόχαστρο μέλη της πιο ισχυρής συμμορίας της Βραζιλίας με την ονομασία «Πρώτη Εντολή» σε μια σύγκρουση για τον έλεγχο της διακίνησης ναρκωτικών στις βόρειες περιοχές της χώρας.

Πολλοί από τους νεκρούς έχουν βρεθεί αποκεφαλισμένοι ή ακρωτηριασμένοι.

Αναλυτές αναφέρουν ότι η συμμορία «Πρώτη Εντολή» εκμεταλλεύεται τον συνωστισμό και τις κακές συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές για να επεκτείνει τη δύναμή της σε ολό το σωφρονιστικό σύστημα. Η συμμορία ελέγχει τη διακίνηση των ναρκωτικών εντός και εκτός φυλακών παρά το γεγονός ότι πολλά από τα σημαίνοντα στελέχη της βρίσκονται σε υψίστης ασφαλείας φυλακές.