Ακόμα ένα κρούσμα μηνιγγίτιδας, το τέταρτο σε διάστημα λίγων ημερών, καταγράφηκε στη δυτική Κρήτη.
Ένα 6χρονο παιδί, μαθητής Δημοτικού, νοσηλεύεται με συμπτώματα ιογενούς μηνιγγίτιδας, αλλά χωρίς να διατρέχει κίνδυνο, στο νοσοκομείο Χανίων.
Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το Σάββατο 26/11 όταν εμφάνισε πυρετό και μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ιογενή μηνιγγίτιδα, γεγονός που κατά τους γιατρούς δεν συνιστά λόγο ανησυχίας για τα άλλα παιδιά του σχολείου.
Αναμένεται σύντομα να πάρει εξιτήριο, ωστόσο οι υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ συνέστησαν στους γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στην ίδια τάξη να πάρουν αντιβίωση αλλά μόνο για προληπτικούς λόγους.
Στα μέσα Νοεμβρίου είχαν καταγραφεί ακόμα τρία περιστατικά μηνιγγίτιδας σε δύο αγοράκια και ένα κοριτσάκι, περίπου 5 ετών. Τα δύο κρούσματα ήταν στα Χανιά και ένα στο Ρέθυμνο. Ωστόσο και εκείνα τα περιστατικά είχαν ιογενή χαρακτηριστικά και πλέον έχουν πάρει εξιτήριο.
