Δεν άλλαξαν τα συμπεράσματα για τον ΠΑΟΚ με την έλευση του 2017. Η ομάδα του Βλάνταν Ιβιτς στο πρώτο παιχνίδι της στη νέα χρονιά εκτός έδρας κόντρα στον Λεβαδειακό (0-1) διέθετε τα γνωστά στοιχεία της.
Καλή κυκλοφορία μπάλας, γρήγορη ανάπτυξη από τα άκρα και -για δεύτερο σερί παιχνίδι μετά από εκείνο με την Κέρκυρα- παραγωγή φάσεων και από τον άξονα.
Επαιξε ρόλο σ’ αυτό η καλή φόρμα στην οποία δείχνει να βρίσκεται ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και το πολύ καλό παιχνίδι του Γκόικο Τσίμιροτ.
Σε επίπεδο παραγωγής φάσεων δεν φάνηκε καθόλου το κενό του Γκάρι Ροντρίγκες που είχε μείνει στη Θεσσαλονίκη γιατί το μυαλό του ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη και τη Γαλατασαράι.
Το μόνο πρόβλημα του ΠΑΟΚ ήταν η… δυσκοιλιότητά του στο γκολ. Εκεί φάνηκε η απουσία του Ροντρίγκες, αλλά και του Κλάους που ήταν ωσεί παρών στο παιχνίδι με εξαίρεση μία φάση στην αρχή του αγώνα που το σουτ που επιχείρησε κόπηκε.
Την αδυναμία αυτή κάλυψε ο Δημήτρης Πέλκας που ήρθε στο τελευταίο εικοσάλεπτο από τον πάγκο και απέδειξε ότι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός κινούμενος ως κρυφός φορ.
Σημείωσε ένα πολύ ωραίο γκολ με εξαιρετικό άλμα και άπιαστη κεφαλιά στο 84’ ανοίγοντας λογαριασμό στο πρωτάθλημα όπου έγραψε μόλις την τέταρτη συμμετοχή του.
Επίσης, σημαντικό είναι ότι για πρώτη φορά φέτος Πέλκας και Μπίσεσβαρ αγωνίστηκαν μαζί, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα, και ο ΠΑΟΚ αύξησε την πίεσή του μέχρι που πέτυχε και το χρυσό γκολ.
Ο Δικέφαλος έφτασε έτσι στην πέμπτη σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις (από την επικράτηση επί της Σλόβαν Λίμπερετς και έπειτα, καταγράφοντας ένα εντυπωσιακό 18-0 σε γκολ.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ρ. Ντόστανιτς): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Κουλιμπαλί, Μεντί, Καραμπουέ (78’ Βασιλείου), Καραχάλιος (70’ Μάγκας), Γιακουμάκης (90’ Καψάσκης), Μάντζιος.
ΠΑΟΚ (Βλ. Ιβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Τσίμιροτ (90’+1’ Μαλεζάς), Κάνιας, Μπίσεσβαρ, Μυστακίδης (71’ Πέλκας), Κάμπος, Αθανασιάδης (61’ Κουλούρης).
ΣΚΟΡΕΡ: 84’ Πέλκας
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισας)
ΚΙΤΡΙΝΗ: 45’+1’ Μουλόπουλος, 72’ Μάγκας, 79’ Τριποτσέρης – 19’ Λέοβατς, 47’ Μυστακίδης, 52’ Κρέσπο, 64’ Μπίσεσβαρ
ΚΟΚΚΙΝΗ: –
Ενοχλημένος ο Ιβιτς
Ο Βλάνταν Ιβιτς τοποθετήθηκε για το θέμα του Γκάρι Ροντρίγκες, για πρώτη φορά, μέσω της συνέντευξη Τύπου. Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ έδειξε την ενόχλησή του για τη στάση του παίκτη που παραμονές του αγώνα με τον Λεβαδειακό δήλωσε ότι έχει το μυαλό του αλλού (σ.σ. στη Γαλατασαράι) και αποκλείστηκε από την αποστολή.
«Μαζί μου θα πολεμάνε αυτοί που θέλουν. Οποιος θέλει να παίζει για τον ΠΑΟΚ θα είναι μαζί μου. Οποιος δεν θέλει, δεν θα είναι», τόνισε ο Ιβιτς, που όταν ρωτήθηκε για το πώς θα διαχειριστεί τον παίκτη αν δεν πουληθεί ο Ροντρίγκες, σημείωσε: «Εχω ξεκάθαρη σκέψη, αλλά δεν είναι μόνο δικό μου θέμα. Είναι και της διοίκησης».
