Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Επιχειρώντας να παραλληλίσει την στρατηγική του Κεμάλ Ατατούρκ για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με αυτήν που ακολουθεί ο ίδιος- και στην διάρκεια του αποτυχημένου πραξικοπήματος- ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά του PKK και μίλησε πάλι για τα «σύνορα της καρδιάς» του τουρκικού λαού.

«Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός» είπε στην ομιλία του στην Αγκυρα για την 78η επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ και επανέλαβε τις νοσταλγικές θέσεις του για τα σύνορα της χώρας: « Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά», τόνισε. «Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκρατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της».