Για δεύτερη συνεχή σεζόν, περίπου την ίδια εποχή, το βασικό θέμα συζήτησης στην ΑΕΚ είναι το κατά πόσο η χρονιά όσον αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος έχει τελειώσει ήδη ή αν υπάρχουν ακόμη πιθανότητες και πώς μπορεί να τις κυνηγήσει η «Ενωση».
Η αλήθεια είναι πως το τι πιθανότητες υπάρχουν ακόμη και μετά την τραγική κατάληξη του ντέρμπι στην Τούμπα κρίνεται σε μεγάλο βαθμό την προσεχή αγωνιστική και μάλιστα όχι μόνο στο ματς της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο.
Η ομάδα του Μοράις καλείται να κερδίσει στο ΟΑΚΑ έναν αντίπαλο όχι και εύκολο, ενώ όχι μόνο δεν έχει κερδίσει στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα με Ηρακλή και Πανιώνιο, αλλά δεν έχει πετύχει ούτε γκολ.
Ομως και να το καταφέρει τώρα, για να αρχίσει να βλέπει φως για την κορυφή, μοιάζει απαραίτητη προϋπόθεση να καταφέρει κάτι ο Παναθηναϊκός στο Φάληρο με τον Ολυμπιακό. Τον οποίο Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει την αμέσως επόμενη αγωνιστική στη Λεωφόρο…
Η ατμόσφαιρα στην ομάδα μετά το σοκ με τον ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις είναι στο «χειρότερα δεν γίνεται». Αυτό σκέφτονται όλοι και σε συνδυασμό με τις θετικές εντυπώσεις ώς τώρα από τη δουλειά του Ζοσέ Μοράις, υπάρχει αισιοδοξία για βελτίωση της εικόνας και των αποτελεσμάτων τουλάχιστον.
Αυτή η αισιοδοξία όμως δύσκολα μπορεί να περάσει στον κόσμο. Που βλέπει μια ομάδα να πληρώνει ακριβά τις -για ακόμη ένα καλοκαίρι- λάθος επιλογές στον σχεδιασμό και κυρίως στην επιλογή του προπονητή, όπως και την απροθυμία για μεγαλύτερα οικονομικά ανοίγματα.
Η σκληρή πραγματικότητα είναι πως το κομμάτι του κόσμου που εξακολουθεί να πιστεύει σε κάτι καλό είναι πλέον πολύ περιορισμένο, ενώ η περιρρέουσα ατμόσφαιρα οδηγεί μάλλον εκ του ασφαλούς σε προβλέψεις για νέες, πιο έντονες αυτή τη φορά, αντιδράσεις από την κερκίδα στο ματς με τον Ατρόμητο. Ακόμη ένα εμπόδιο που θα κληθεί να ξεπεράσει η ομάδα στο προσεχές ματς πρωταθλήματος.
Ούτε η -βάσιμη στη συγκεκριμένη περίπτωση- επίκληση του σοβαρού λάθους του βοηθού Ευθυμιάδη στο προχθεσινό ματς βοηθάει στο να μαλακώσει το κλίμα.
Ακόμη και σε αυτό μεγάλη μερίδα του κόσμου καταλογίζει ευθύνες στη διοίκηση. Είτε για έλλειψη δυναμικής αντίδρασης λόγω των σχέσεων με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, είτε για το ότι οι υπόλοιποι τρεις, λιγότερο ή περισσότερο ο καθένας, κάτι έχουν «τσιμπήσει» από τη διαιτησία, ενώ η ΑΕΚ μόνο παράπονα έχει ώς τώρα.
Στο καθαρά αγωνιστικό η τραγική εμφάνιση του Πατίτο Ροντρίγκες έκλεισε με μια θλάση όπως όλα δείχνουν, κάτι που θα επιβεβαιωθεί μάλλον σήμερα.
Δηλαδή μετά τις τρεις αγωνιστικές τιμωρία για το εκτός φάσης χτύπημα στον Φιγκέιρας με τον Ολυμπιακό, πάει να βγει νοκ άουτ για ακόμη περισσότερο διάστημα. Πάντως θα είναι στην αποστολή με τον Ατρόμητο ο Βάργκας.
